• 9

OVO SE NE PAMTI: Splitu preti bankrot, cela Hrvatska u šoku! (FOTO)

- Odluka službeno još nije stigla u Split, ali su stigla nagađanja o mogućem bankrotu grada zbog zahteva banaka za isplatu više od 60 miliona evra, zajedno sa kamatama - navodi se u tekstu hrvatskog portal Tportal

  • 9

Arbitražni sud Hrvatske gospodarske komore (HGK) doneo je odluku u sporu Grada Splita i austrijskih banaka vezanom za sportsku dvoranu Spaladium arena, prema kojoj će grad morati da plati bankama više desetina miliona evra, prenosi Tportal.

- Odluka službeno još nije stigla u Split, ali su stigla nagađanja o mogućem bankrotu grada zbog zahteva banaka za isplatu više od 60 miliona evra, zajedno sa kamatama - navodi se u tekstu.

Advokat banaka Lovro Kovačić potvrdio je da Grad Split mora da plati utuženi novac, dodaje Tportal i precizira da doneto rešenje ima snagu pravosnažne sudske presude.

- Ivan Kuret, koji je kao gradonačelnik potpisao ugovore o Areni, ne želi da komentariše nešto s čim, kako kaže, nije upoznat. Poručio je samo da ga tokom celog postupka niko nije kontaktirao, niti je Grad Split tražio njegovu pomoć u arbitraži - piše u tekstu.

Foto: Wikimedia/Jfrost81

Foto: Wikimedia/Jfrost81

Tportal ocenjuje da je Spaladium arena neslavan primer javno-privatnog partnerstva.

Izgrađena je u vreme mandata bivšeg premijera Ive Sanadera za Svetsko rukometno prvenstvo, ali nikad nije plaćena.

- Sramota države i grada, koju će, čini se, na kraju platiti - građani. A kamate teku svaki dan - zaključuje Tportal.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Komentari

  • Pero

    Ma to je Srbija kriva. Čokoladice i ostalo.

  • ja

    kad mi dostignemo standard hrvata onda možemo da pričamo o nečemu. i nezavaravajmo se da ih stižemo.uvek će biti 100godina ispred nas

  • peacemaker

    Njima je bitnije da Srbiji udare zabranu ulaska u EU nego da vode racuna o sebi

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima