≫ 

PIŠE SE ISTORIJA, ALEP JE OSLOBOĐEN: Asad potvrdio povlačenje pobunjenika (FOTO)

To pisanje nije započelo danas, počelo je pre šest godina kada su krenuli kriza i rat protiv Sirije - nevao je sirijski predsednik Bašar el Asad

  • 7

Sirijski predsednik Bašar el Asad izjavio je u video poruci postavljenoj na Tviteru da su dešavanja u gradu Alepu, iz kojeg odlaze pobunjeničke snage, istorijski momenat, kao i da će svet biti drugačiji nakon "oslobođenja Alepa".

BBC uporedio Siriju s Bosnom: Nismo naučili lekciju, Alepo je nova Srebrenica (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP/Baladi News Network Foto: Tanjug/AP/Baladi News Network

- Ono što se dešava danas jeste pisanje istorije koju piše svaki građanin Sirije. To pisanje nije započelo danas, počelo je pre šest godina kada su krenuli kriza i rat protiv Sirije - nevao je Asad u video poruci objavljenoj na Tviter nalogu sirijskog predsedništva, prenosi Rojters.

AFP primećuje da je snimak izgleda načinjen mobilnim telefonom, što do sada nije bila praksa u Asadovim obraćanjima.

Foto: Tanjug/AP/SANA Foto: Tanjug/AP/SANA

Ovu informaciju potvrdio je i ruski general-pukovnik Viktor Poznihir, koji je na ruskoj državnoj televiziji rekao da je sirijska vojska skoro završila svoje operacije u Alepu, prenosi Rojters.

Naveo je da je oko 3.000 pobunjenika napustilo Alep od avgusta ove godine, kao i da je 108.000 civila prešlo u bezbedne delove tog sirijskog grada, prenosi Rojters.

Foto: Tanjug/AP/Baladi News Network Foto: Tanjug/AP/Baladi News Network

Inače, konvoj od 15 autobusa, u kojem se nalaze evakuisani iz okruga pod kontrolom pobunjenika u Alepu, napustio je taj sirijski grad i krenuo ka seoskim područjima na zapadu zemlje. To je drugi konvoj koji je danas krenuo iz Alepa, ističe Rojters. Prethodno su dvadesetak autobusa i 19 vozila Hitne pomoći, koji su prevozili oko 1.000 ljudi, izašli iz istočnog Alepa u skladu sa sporazumom o primirju, javio je Rojtersov reporter iz tog sirijskog grada.

Turski predsednik Tajip Redžep Erdogan izjavio je danas da je razgovarao sa predsednikom SAD Barakom Obamom o situaciji u Siriji i Iraku, dodavši da je Obama zapitao kako može da pomogne u vezi sa evakuacijom iz Alepa.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milence

    15. decembar 2016 | 19:10

    Daj boze da se rat zavrsi I da se ljudi vrate kuci.

  • Dule

    15. decembar 2016 | 20:22

    Ameri pre par dana tražili od Rusa da naprave primirje sa pobunjenicima na par dana,možete misliti. Verovatno im je trebao predah dok dostave teroristima oružje i ono što je potrebno da ovi nastave rat. Čak su rekli da je nedopustivo što Rusi ne daju teroristima malo vremena. Ameri izgubili rat u Siriji.

  • miki

    15. decembar 2016 | 19:53

    Predsednik je Tramp a ne Obama

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA