STREPNJA OD SUKOBA NA BALKANU: Amerikanci prate 2.000 džihadista u Bosni!

Uvek pitanje trenutka kada se nešto može dogoditi

  • 8

Američki obaveštajci pomno prate islamiste u BiH jer smatraju da se tu vodi jedna od najvećih svetskih špijunskih igara koja bi mogla da ima nesagledive posledice ne samo po Bosnu već i po čitav Balkan.

CIA OPTUŽUJE PUTINA: Ruski predsednik lično umešan u hakerske napade, hteo da se osveti i razdori SAD! (VIDEO)

Zagrebački nedeljnik "Globus" objavio je juče da se ovo navodi u izveštaju koji će uskoro biti stavljen na sto novog američkog predsednika Donalda Trampa. U tekstu pod nazivom "Strani obavještajci potvrđuju riječi šefice države: Tamo organizirano djeluje 500 radikalnih islamista" podseća se da je Kolinda Grabar Kitarović, kao nekadašnja ambasadorka NATO, nedavno upozorila da "stanje u BiH prilično zabrinjava".

- Izveštaji stranih obaveštajaca su znatno alarmantniji. Procena je da je trenutno u BiH oko 500 radikalnih islamista, a da se taj krug, ako se uzmu i njihovi potencijalni saradnici, može proširiti na oko 2.000 osoba. Oni su pod budnim okom najvećih svetskih obaveštajnih službi, ali je uvek pitanje trenutka kada se nešto može dogoditi. Postoje brojni crni scenariji za Balkan - zaključuje "Globus".

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Semenike

    15. decembar 2016 | 19:45

    Pa Amerika je napravila muslimansku bosnu hrvacka Kosovo itd na zalos valdace tramp da dode sedi ida nas srbe pusti da zavedemo Red kao nekaga onda nece biti terorista i vestacke zemlje nego kao nekaga po pravilu ane silom da cepaju i prave drzava.

  • Bakica

    17. decembar 2016 | 00:01

    Ti radikalni islamisti sigurno nisu srbi iz Republike Srpske

  • OBILIC

    16. decembar 2016 | 18:24

    Pa nije to bas nemoguće ako se kinezi ne naljute

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA