≫ 

Carinicima je bio sumnjiv vozač kamiona, a kad su ga pretresli, imali su šta i da vide (FOTO)

Cigarete su ovoga puta otkrivene u kamionu beogradskih registarskih oznaka koji je prevozio tetrapak u rolnama ka Rusiji

 • 7

Carinici su noćas zaplenili jošš veću količinu od čak 700.000 cigareta namenjenih crnom tržžišštu, saopštila je Uprava carina.

Obalska straža pronašla 26 tona kokaina, vrednih najmanje 715 miliona dolara

Zaplena se dogodila samo tri dana nakon što je na izlazu graničnog prelaza Srpska Crnja otkriven tovar od 400.000 krijumčarenih cigareta bez akcizne markice.

Foto: Uprava Carina Foto: Uprava Carina

Sprečen je jošš jedan pokuššaj da se u legalnom tovaru prokrijumčare neprijavljene cigarete, a što je rezultat dugoročnih napora koje ulažžu carinici iz Odeljenja za suzbijanje krijumčarenja Uprave carina u praćenje i analizu rizičnih pravaca koji se koriste za krijumčarenje cigareta.

Foto: Uprava Carina Foto: Uprava Carina

Cigarete su ovoga puta otkrivene u kamionu beogradskih registarskih oznaka koji je prevozio tetrapak u rolnama ka Rusiji.

Na pitanje carinika da li ima nešto da prijavi, vozač je odgovorio da nema niššta, ali je sumnju carinskih službenika izazvala neadekvatno postavljena carinska plomba, zbog čega je sprovedena detaljna kontrola, navodi se u saopštenju.

Foto: Uprava Carina Foto: Uprava Carina

U tovarnom delu kamiona, na vrhu uredno prijavljene robe, carinici su zatekli kutije u kojima se nalazilo 3.500 boksova krijumčarenih cigareta marke ''Marble'' bez akciznih markica koje su privremeno zadržžane do okončanja postupka.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

 • vlada

  16. decembar 2016 | 08:16

  Zasto dirate cigare koje izlaze. One su plaćene ovde. Kad ljudi uzmu pare potroše ih ovde. Uzimajte ako ulaze u Srbiju bez akciza a ovo sto vi radite je sumanuto

 • Miloš

  16. decembar 2016 | 08:09

  Što bi se reklo "rutinsla kontrola" ma niko ga bre nije druknuo.

 • jj

  16. decembar 2016 | 08:20

  700 000 cigareta???Nije istina, zapalili smo tri da proslavimo ulov pa sad ima 699 997 cigareta

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA