Dečak je zapalio beskućnika, a onda postavio pitanje od koga je zanemela Srbija!

Dečak je zbog svojih godina pušten iz policije. Priču o događaju koji je sve šokirao počeo je pitanjem: "I, šta će se desiti?“

  • 99

Strašna smrt beskućnika Dragutina Todorčevića u Novom Sadu, koga je zapalio 12-godišnji dečak, i dalje potresa javnost, ali, izgleda, ne i samog dečaka i njegovu porodicu.

Ovo je dečak (12) koji je zapalio beskućnika u Novom Sadu (FOTO)

Dečak je zbog svojih godina pušten iz policije. Priču o događaju koji je sve šokirao počeo je pitanjem: "I, šta će se desiti?“.

- Krenuo sam da dva drugara da šetamo. Krenuli smo ka Železničkoj stanici. Ja sam došao i upalio te novine. Stavio sam ih dole, pored dede, i onda je sve buknulo - rekao je dečak, a na pitanje odakle mu upaljač, uzvratio je kontrapitanjem: "A vi nemate upaljač u džepu?“.

Dečakovi roditelji juče nisu bili kod kuće, u kojoj u veoma lošim uslovima živi najmanje troje dece i još toliko odraslih.

Kuća je ograđena improvizovanom ogradom, a u dvorištu ima nekoliko trošnih objekata. Porodica dečaka i dečak nisu prijavljeni na toj adresi.

Njegova sestra Silvana Nikolić kaže da joj mlađi brat, kada je došao kući, nije ispričao da se išta dogodilo, već da su za slučaj saznali kada su inspektori došli po drugi put.

ZAPALILI SU BESKUĆNIKA VELIKOG SRCA: Dragutin je bio pesnik koji je pomagao oboleloj deci (VIDEO)

Foto: Informer/Darko Cvetanović Foto: Informer/Darko Cvetanović

- Pitali su ga svi da li je upalio čoveka, a on je rekao da nije, nego da su tuda samo prošli - priča Silvana i napominje da su se policajci vratili i odveli njenog brata na razgovor, nakon čega je pušten.

Ona kaže da im je majka bolesna i da je na lečenju u bolnici u Sremskoj Kamenici, dok dečakov otac takođe nije bio u kući u kojoj žive, jer, kako Silvana kaže, svira na ulici. Ona kaže i da je dečak još tokom dana otišao od kuće.

- Drugovi su došli po njega, a on je rekao da će se vratiti do 10. Nije on nikoga upalio, deda je bio pijan - priča sestra.

Dečak ne ide u školu. Išao je ranije, ali sestra nije mogla da se seti u koju, napomenuvši samo da je to možda Škola za obrazovanje dece i odraslih "Sveti Sava“.

Osim nje, dečak ima i starijeg brata. Njegovi su imali još jedno dete, koje je preminulo.

Printskrin: Radio Televizija Vojvodine Printskrin: Radio Televizija Vojvodine

Dobrila Čačija, v. d. direktora Centra za socijalni rad, izjavila je za „Alo!“ da vinovnici incidenta nisu u evidenciji ustanove na čijem je čelu i da definitivno nisu prolazili kroz njihov sistem.

- Jedan dečak je štićenik doma za decu bez roditeljskog staranja u Sremskoj Kamenici i za njega znamo, a za druga dva dečaka nemamo nikakve podatke - objasnila nam je Čačija.

Prema njenim rečima, Centar ima zakonsku obavezu da pokrene sve neophodne radnje kako bi se utvrdile okolnosti koje su dovele do nesreće.

- Procedura je u toku i nakon sveobuhvatne istrage na osnovu tog izveštaja možemo predložiti tužilaštvu, recimo, da roditeljima oduzme problematičnu decu, pa i da utvrdi njihovu krivičnu odgovornost kao staratelja u ovom slučaju - rekla je Čačija, uz napomenu da će zbog ozbiljnosti situacije sve biti završeno u najkraćem mogućem roku.

(Telegraf.rs/Alo)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Draga

    16. decembar 2016 | 09:57

    Nije dečak zapalio beskućnika već čoveka.

  • Ivan

    16. decembar 2016 | 09:11

    Vec danima razmisljam kako je ovo moglo da se desi i zasto. Sada kada vidim sliku sve mi je jasno. Isti ovakvi su napali Rasu , misleci da su kao manjina zasticeni i da mogu da rade sve sto im padne na pamet.

  • mirroslac

    16. decembar 2016 | 14:09

    Ne razumem sto sad opisujete u kakvim uslovima zivi? U skolu ne ide jer mora da krade do 14 godina. Nocu krade i danju ne ide u skolu. To su ga roditelji naucili, da mu do 14 niko nista ne moze. Oni tako zive, to je njihova "kultura". Sutra da im das stan pocupace parket, prozore, vrta i sve sto moze da se proda. Sta mislite sto ih smestaju u one kontejnere? Jer odatle nista ne mogu da skinu i prodaju. Nista od njih dobro nece izaci, trebali bi ih ustrojiti sve posle prvog deteta jer ovo vise nema smisla sta rade sa decom i kakve monstrume prave. To drogiranje dok su bebe da ne bi plakali dok zene prose sigurno ostavlja posledice. Kasnije se slabiji sakate da bi izazivali zaljenje dok prose, a jaci se uce da kradu. Ne znam sto mi ne objavite komentar, sve je ovo cinjenica

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA