• 0

Radovi na krovu Doma zdravlja opštine Negotin!

Opština Negotin je za potrebe Doma zdravlja kupila i elektronske čitače i računare, a u Zdravstenom centru očekuju da će saradnja u narednom periodu biti još bolja

  • 0

U negotinskom Domu zdravlja u toku su radovu na uređenju unutrašnjeg enterijera u delovima koji su prokišnjavali, kao i na zameni limene krovne konstrukcije i sanaciji kupola. Sredstva za ove radove, u vrednosti od 29 miliona dinara,  obezbedila je lokalna samouprava. Radove je danas obišao predsednik opštine Negotin, Jovan Milovanović, u pratnji v.d. direktora  ZC Negotin, dr Vidosave Paunović.

- Ovaj višegodišnji problem sa prokišnjavanjem krovne konstrukcije Doma zdravlja, na zadovoljstvo svih, počeo je da se rešava. Vrednost radova je 29 miliona dinara i mi smo izvršili ove godine avansnu uplatu u iznosu od 12 miliona, u  skladu sa ugovorom, dok će preostali iznos biti isplaćen u naredne dve godine, čime ćemo sprečiti udar na budžet opštine Negotin – rekao je Milovanović.

Foto: Promo

Foto: Promo

Do sadu su urađene dve najkritičnije lamele, u medicini rada i na mikrobiologiji. Uređeno je oko 80 odsto unutrašnjeg enterijera i zatvaranje visokih plafona, a sada sledi zamena krovnog lima. Čelična konstrukcija na koju će biti postavljen lim postavljena je na hodnicima i lamelama, a posebno će biti urađene kupole, gde je bilo i najgore curenje tih lamela.

Foto: Promo

Foto: Promo

- Želim da zahvalim lokalnoj samoupravi i predsedniku opštine, jer su imali razumevanja za naš višedecenijski veliki problem i zbog toga što su uložili velika finansijska sredstva da bi došlo do rekonstrukcije krova na celom Domu zdravlja. Ovu odluku sa oduševljenjem sudočekali svi lekari i celokupno osoblje, koje radi u ovoj zgradi, kao i pacijenti i građani jer je pre ovih radova zaista izgledalo strašno. Kod svake atmosferske padavine mi smo sakupljali vodu kako smo znali i umeli, sklanjali aparate kako ne bi došlo do njihovog dodira sa vodom i nismo imali odgovarajuće uslove za kvalitetan pregled i dijagnostiku pacijenata – istakla je dr Vidosava Paunović.

Opština Negotin je za potrebe Doma zdravlja kupila i elektronske čitače i računare, a u Zdravstenom centru očekuju  da će saradnja u narednom periodu biti još bolja.

(Telegraf.rs/Izvor: Negotin.rs)

Komentari

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima