• 0

Radovi na krovu Doma zdravlja opštine Negotin!

Opština Negotin je za potrebe Doma zdravlja kupila i elektronske čitače i računare, a u Zdravstenom centru očekuju da će saradnja u narednom periodu biti još bolja

  • 0

U negotinskom Domu zdravlja u toku su radovu na uređenju unutrašnjeg enterijera u delovima koji su prokišnjavali, kao i na zameni limene krovne konstrukcije i sanaciji kupola. Sredstva za ove radove, u vrednosti od 29 miliona dinara,  obezbedila je lokalna samouprava. Radove je danas obišao predsednik opštine Negotin, Jovan Milovanović, u pratnji v.d. direktora  ZC Negotin, dr Vidosave Paunović.
- Ovaj višegodišnji problem sa prokišnjavanjem krovne konstrukcije Doma zdravlja, na zadovoljstvo svih, počeo je da se rešava. Vrednost radova je 29 miliona dinara i mi smo izvršili ove godine avansnu uplatu u iznosu od 12 miliona, u  skladu sa ugovorom, dok će preostali iznos biti isplaćen u naredne dve godine, čime ćemo sprečiti udar na budžet opštine Negotin – rekao je Milovanović.

Foto: Promo

Foto: Promo


Do sadu su urađene dve najkritičnije lamele, u medicini rada i na mikrobiologiji. Uređeno je oko 80 odsto unutrašnjeg enterijera i zatvaranje visokih plafona, a sada sledi zamena krovnog lima. Čelična konstrukcija na koju će biti postavljen lim postavljena je na hodnicima i lamelama, a posebno će biti urađene kupole, gde je bilo i najgore curenje tih lamela.
Foto: Promo

Foto: Promo


- Želim da zahvalim lokalnoj samoupravi i predsedniku opštine, jer su imali razumevanja za naš višedecenijski veliki problem i zbog toga što su uložili velika finansijska sredstva da bi došlo do rekonstrukcije krova na celom Domu zdravlja. Ovu odluku sa oduševljenjem sudočekali svi lekari i celokupno osoblje, koje radi u ovoj zgradi, kao i pacijenti i građani jer je pre ovih radova zaista izgledalo strašno. Kod svake atmosferske padavine mi smo sakupljali vodu kako smo znali i umeli, sklanjali aparate kako ne bi došlo do njihovog dodira sa vodom i nismo imali odgovarajuće uslove za kvalitetan pregled i dijagnostiku pacijenata – istakla je dr Vidosava Paunović.
Opština Negotin je za potrebe Doma zdravlja kupila i elektronske čitače i računare, a u Zdravstenom centru očekuju  da će saradnja u narednom periodu biti još bolja.
(Telegraf.rs/Izvor: Negotin.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima