DINJIN POKLON DECI U TIRŠOVOJ: Novi mural u bolnici gde se leče teško bolesni mališani (FOTO) (VIDEO)

Prostor u kom se leče teško oboleli mališani oslikali su umetnici Andrej Josifovski i Bogdan Đokić, a na inicijativu umetnice Sandre Silađev poznatije kao Dinje

  • 2

Dnevnu neurološku bolnicu Univerzitetske dečje klinike u Tiršovoj ulici, u Beogradu, od juče krasi šareni mural, a prostor u kom se leče teško oboleli mališani oslikali su umetnici Andrej Josifovski i Bogdan Đokić, a na inicijativu umetnice Sandre Silađev poznatije kao Dinje.

NEPREVAZIĐENA DINJA PONOVO BRILJIRA: Evo šta ZAISTA misli onaj ko vas izgubi! (VIDEO) Ona je, što je mnogima poznato, na društvenim mrežama podelila svoje nezadovoljstvo stanjem u zdravstvenim ustanovama. - Kada sam došla ovde prvi put i videla dečicu koja tu leže jednostavno želite da im nešto ulepšate i učinite ih srećnim. Bolnice ni na šta ne liče ne samo u Beogradu, već u celoj Srbiji. Kada sam potegla ovu temu ljudi su počeli da mi šalju slike bolnica što me je strašno pogodilo. Zapitala sam se kako kao građani možemo da pomognemo jedni drugima i ubrzo su me kontaktirali iz Univerzitetske dečije bolnice u Tiršovoj i rekli da im je potrebno oslikavanje - ispričala je Sandra za Blic.

Šta se desi kada se dugo boravi u prostoriji sa bojama Видео запис корисника Dinja (@_dinja_) дана

Zvezdini fudbaleri ulepšali dan mališanima kojima možemo pomoći SMS porukom (FOTO)

Zid u dnevnoj neurološkoj bolnici od sada krasi drveće i žirafa, što nosi i posebno značenje muralisti Andreju.

@brvaart @pijanistq

Фотографија корисника Dinja (@_dinja_) дана

Muralista Andrej Josifovski najavio je još niz humanih projekta za decu, među kojima je u toku projekat u Dečijoj bolnici na Karaburmi koji će biti gotov sledeće nedelje, a uskoro će murali obradovati i vrtiće u Zemunu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA