OPREZNO SA UKRASIMA: Lampioni mogu da izazovu STRUJNI UDAR!

Iz Agencije za zaštitu potrošača navode da su zbog loše proizvodnje opasni po život i da lako mogu da izazovu strujni udar

  • 0
Novogodišnji ukrasi se prodaju na tezgama u kineskom tržnom ce Foto: Telegraf

Trećina novogodišnjih lampiona i sijalica je neispravna i može da dovede do strujnog udara. Stručnjaci upozoravaju da je obavezno da imaju atest o ispravnosti.

Evo kako da izdate stan za Novu godinu i da zaradite i do 1.000 evra!

Kada je kupovina novogodišnjih ukrasa u pitanju, svi gledaju da prođu što jeftinije, pa kupuju ukrase i svetiljke lošijeg kvaliteta.

Iz Agencije za zaštitu potrošača navode da su lampioni zbog loše proizvodnje opasni po život i da lako mogu da izazovu strujni udar.

Ovakve proizvode možete naći na tezgama i u kineskim radnjama.

- Kupci najčešće kupuju jeftine ukrase, ne razmišljajući koliko je to štetno. Neispravni kablovi lako mogu da dovedu do kratkog spoja i naprave pravu havariju koja može biti fatalna - upozorava Goran Papović, predsednik NOPS-a.

- Svi proizvodi koji se uvoze moraju imati istu oznaku kvaliteta. Tržišna isnepkcija treba da vrši proveru, pogotovu u onim radnjama koje drže robu bez deklaracije, navodi Papović.

Ukrasne svetiljke moraju da imaju znak CE , što znači da je proizvod usaglašen sa bitnim zahtevima i tehničkim propisima.

(Telegraf.rs/Alo)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA