• 13

ZBOGOM AMERIKO, ZDRAVO RUSIJO: Filipinski predsednik poručio da mogu da žive bez dolara

On najavljuje da bi Rusija mogla postati važan saveznik Filipina i obrazlaže razloge: "Rusi nas ne vređaju i ne mešaju se u našu unutrašnju politiku"

  • 13

Predsednik Filipina Rodrigo Duterte najavljuje da bi Rusija mogla da zameni SAD kao politički saveznik Manile i poručuje Vašingtonu da Filipini neće ratovati ni sa Rusijom ni sa Kinom.

Filipinski predsednik Duterte: Lično sam ubijao kriminalce da dam primer policiji

Duterte je doveo u pitanje ulogu američke vojske na Filipinima, prenose američki mediji.

- Nikada nećemo ratovati sa Kinom. To vi u SAD provocirate. Nikada nećemo ratovati sa Rusijom - ona je daleko od nas. Osim toga, mi smo prijatelji - poručuje Duterte.

On najavljuje da bi Rusija mogla postati važan saveznik Filipina i obrazlaže razloge: "Rusi nas ne vređaju i ne mešaju se u našu unutrašnju politiku".

Američka agencija za pomoć raznim zemljama "Milenijum čelendž korporejšn" odložila je glasanje za dodelu bespovratnih sredstava Filipinima. Oni tvrde da će podrška te organizacije Filipinima zavisiti od situacije sa "vladavinom prava u toj državi". Kao odgovor, Duterte poučuje da Filipini mogu da žive "bez američkih dolara".

On navodi da bi trebalo da SAD budu spremne za moguće otkazivanje vojnog sporazuma sa Filipinima, kao i za povlačenje svojih trupa iz te zemlje.

- Oko za oko. Ako vi možete tako, možemo i mi - ističe filipinski predsednik i poručuje - "Zbogom Ameriko!".

(Telegraf.rs / Srna)

Komentari

  • M.B.56

    Pa u zivotu se vrti sve oko interesa. Od americkog interesa smo najbolje osetili

  • Bebi

    To misli jer nije upoznao ruse Mislio je tako i grcki predsednik Cipros Pa kad ih je upoznao svatio istinu Mislili smo i mi 99 ali bezanija Zalosno je sto kod nas postoje ljudi koji neznajuci istinu misle da su nam prijatelji Rusi imaju samo jednog prijatelja INTERES

  • mb

    Mozeš kako hoćeš al nećeš dokle hoćeš

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima