• 0

MAROKANAC UHAPŠEN U SALCBURGU: Planirao terorističke napada za vreme praznika?!

Na osnovu rezultata istrage u ponedeljak je sproveden pretres u izbegličkom centru, a u hapšenju učestvovali su i pripadnici specijalne jedinice Kobra, kao i eksperti za eksploziv, ali nije pronađen eksploziv

  • 0

Austrijska policija uhapsila je, prilikom pretresa izbegličkog centra u salcburškoj opštini Fušl, jednog Marokanca, koji je navodno planirao terorističke napade u periodu između predstojećeg Božića i Nove godine.

POTVRĐENO: Monstrum iz kamiona smrti u Berlinu IZBO NOŽEM pravog vozača kamiona

Policija je saopštila da je u novembru dobila informacije o razgovoru, tada još nepoznatim licima, o teorističkim napadima.

- Služba za zaštitu ustavnosti i borbu protiv terorizma je na to pokrenula istragu i lokalizovala, kao i identifikovala više osumnjičenih - naveo je portparol policije Mihael Rauš u izjavi austrijskim medijima.

Na osnovu rezultata istrage u ponedeljak je sproveden pretres u izbegličkom centru, a u hapšenju učestvovali su i pripadnici specijalne jedinice Kobra, kao i eksperti za eksploziv, ali nije pronađen eksploziv.

U toj akciji je uhapšen jedan 25-ogodišnji Marokanac.

Inače u Salcburgu su već jednom hapšeni članovi Islamske države, koji su čak imali i veze sa počiniocima terorističkih napada u Parizu, a koji su kao izbeglice došle u Austriju.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Komentari

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima