≫ 

Ruska ministarka dobija stotine poruka od svetskih lidera i novinara. Marija ima samo jedan odgovor na ubistvo ambasadora! (FOTO)

Zahvalila se svima na rečima podrške i navela da špekulacije neće komentarisati

  • 0

Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova bila je prva koja je reagovala nakon ubistva ruskog ambasadora u Ankari, prenoseći preliminarni stav Rusije po tom pitanju i od tada je veoma aktivna na društvenoj mreži Fejsbuk, gde redovno postavlja informacije o događajima u Moskvi.

- Upitana sam da prokomentarišem izjave zvaničnika i javnih ličnosti širom sveta da je pokrenuta kampanja podrške ubici ruskog ambasadora u Ankari. Ja to neću komentarisati. Umobolnost nije moja oblast - glasi njen poslednji postavljen status na Fejsbuku.

Ona prenosi ključnu Putinovu rečenicu: Svet drhti od ruske reakcije koju je Marija upravo najavila

- Svakodnevno primam stotine poruka, mejlova i poziva od strane lokalnih zvaničnika, novinara i lidera država u kojima dobijam puno divnih reči podrške i saučešća zbog ovog užasnoj razvoja događaja. Hvala vam što delite našu bol - jasna je Zaharova.

Ona je takođe na svoj profil postavila fotografije Sergeja Lavrova, ministra spoljnih poslova Rusije, i Mevluta Čavušoglua, šefa turske diplomatije kako u Moskvi zajedno odaju počast ubijenom ruskom ambasadoru Andreju Karlovom.

 

Takođe, na komemoraciji pokojnom ambasadoru, koja se trenutno održava u Moskvi, prisutan je i ministar spoljnih poslova Irana kao i zvaničnici iz mnogih drugih zemalja.

Komentari na njene objave raznoliki su i kreću se od poruka podrške u teškim vremenima u kojima se Rusija i svet trenutno nalaze, pa sve do oštrih kritika vlasti u Rusiji koja "nedovoljno štiti svoje državljane i svoje interese", te sugestija da je krivci traže među ruskim zvaničnicima koji treba da daju ostavku jer ne obajvlaju svoj posao kako treba.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA