≫ 

Putin poziva Evropu da uloži napore u borbi protiv terorizma

Ruski predsednik je naveo da je već dao instrukcije specijalnim službama da intenziviraju saradnju sa kolegama iz drugih zemalja

  • 1

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je danas da Rusija saoseća sa Evropljanima zbog najnovijeg terorističkog napada u Berlinu i podsetio da je ta zemlja mnogo puta predložila stvaranje zajedničkog fronta protiv međunarodnog terorizma, prenosi agencija Tas s.

OBJAVLJENA PRVA FOTOGRAFIJA UBIJENOG VOZAČA KAMIONA SMRTI: Lice mu je bilo krvavo i natečeno, borio se za život (FOTO)

- Mnogo ljudi je poginulo u Berlinu. Saosećamo i želimo povređenima da se što pre oporave. Takođe, pozivamo i podsećamo sve da smo više puta nudili i nudimo još jednom stvaranje zajedničkog fronta za borbu protiv terorizma - rekao je Putin na svečanoj ceremoniji povodom državnog Dana oficira bezbednosti.

Prema njegovim rečima, to je jedini način da se postigne pobeda.

Putin je naveo da je već dao instrukcije specijalnim službama da intenziviraju saradnju sa kolegama iz drugih zemalja.

- Rekao sam specijalnim službama da preduzmu dodatne mere kako bi unapredili bezbednost u i van Rusije, osnažili bezbednost Rusa u stranim misijama. Želim i da se intenzivira i rad bezbednosnih oficira u našoj zemlji putem partnerskih kanala i naših specijalnih servisa - rekao je Putin.

Foto: Tanjug/AP/dpa Foto: Tanjug/AP/dpa

On je istovremeno dao instrukcije bezbednosnim službama i nacionalnom anti-terorističkom komitetu da budu "maksimalno oprezni i mobilni".

Putin je naglasio da bi posebna pažnja trebalo da se posveti borbi protiv ekstremizma, kao i da je potrebno "odlučno prekinuti" propagiranje ksenofobije i nacionalizma, uključujući društvene mreže i sprečavanje učešća mladih u radikalnim grupama.

- To je realna opasnost za stabilnost našeg multietničkog društva - zaključio je ruski predsednik.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Smor

    20. decembar 2016 | 20:27

    Poziv onima koji žive od muke naroda kojima izvoze revolucije, patnju, jad i bedu?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA