Bivši ministar policije BiH pobegao iz zemlje: Bio vođa kriminalne grupe

Alija Delimustafić, kod županijsko tužilaštvo u Sarajevu tereti da je bio vođa grupe koja se bavila ilegalnim preuzimanjem i preprodajom nekretnina na području Sarajeva, pobegao je iz zemlje nakon što mu je ukinut pritvor

  • 12

Bivši ministar unutrašnjih poslova BiH Alija Delimustafić pobegao je iz zemlje nakon što mu je sarajevski županijski sud ukinuo pritvor, u kome se nalazio od novembra, potvrdilo je danas tužilaštvo sarajevske županije, prenosi Indeks.hr.

Velika zaplena eksploziva i droge u BiH: Sprečene isporuke oružja, uhapšene četiri osobe, među njima i Srbin

Delimustafića županijsko tužilaštvo u Sarajevu tereti da je bio vođa organizovane kriminalne grupe koja se bavila ilegalnim preuzimanjem i preprodajom nekretnina na području Sarajeva.

Petnaestak članova grupe činilo je mrežu koja je falsifikovala vlasnička dokumenta, a stanove i kuće koje su vlasnici napustili ili su umrli, preprodavali su uglavnom državljanima arapskih zemalja.

SAČEKUŠA U BIHAĆU: Ispred porodične kuće izrešetan oficir Oružanih snaga BiH

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Portparolka tužilaštva Azra Bavčić kazala je da je to nešto na šta je tužilaštvo upozoravalo kada je donošena odluka o pritvoru i dodala da će se za njim raspisati međunarodna poternica.

Prema njenim rečima, policajci su bezuspešno tragali za Delimustafićem nakon što je Vrhovni sud Federacije BiH poništio raniju odluku županijskog suda o ukidanju pritvora i odlučio kako Delimustafić treba da ostane iza rešetaka još dva meseca.

(Telegraf.rs / Indeks.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Stanko

    20. decembar 2016 | 20:05

    Donece ga na identifikaciju,kao i sve poslusnike drzave Izetbegovica! A to sto je preprodavao "necije" napustene stanove arapima je kap u moru sta bi taj ispricao da dodje do sudjenja! Kao npr. gde je zakopao one koji su "napustili" stanove???

  • Ggrryy

    20. decembar 2016 | 19:50

    Samo jos jedan dokaz da smo braca..

  • Predrag Z.

    20. decembar 2016 | 21:13

    Pobegao ? A uz čiju pomoć :

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA