• 0

Ako vas svrbi koža kad s hladnog uđete u toplo, odmah idite kod lekara. To može biti OVA OZBILJNA BOLEST

- U svakom slučaju osip po teli koji noću svrbi kada se utoplimo treba da bude znak da se javimo lekaru pogotovo ako neko u našem okruženju ima sličnu simptomatologiju - upozorava epidemiolog Gradskog zavoda za javno zdravlje u Beogradu Ivana Begović-Lazarević

  • 0

Izraziti noćni svrab na koži kad je toplo prvi je znak koji bi trebalo da vam bude alarm da imate šugu, i da treba da se javite lekaru.

ŠTA SE OVO DEŠAVA? Mislili smo da je ova bolest prošlost, a ona se širi Srbijom

Slađa je dobila čudne tačkice na ruci posle šopinga u Beogradu: Kad je otišla kod doktora, saznala je da je to ŠUGA

Nju godišnje u Srbiji dobije oko 5.000 osoba, samo u Beogradu oko 2.000.

Epidemiolog Gradskog zavoda za javno zdravlje u Beogradu Ivana Begović-Lazarević objašnjava za Telegraf.rd koji su to najupečatljiviji simptomi ove parazitske bolesti koju prenosi šugarac.

- Najupečatljivi znaci koji treba da nam signaliziraju da je možda šuga u pitanju jeste svrab, i to izraziti tokom noći kao i promene na koži koje svrbe. To su obično promene između prstiju, na srednjoj strani ručnog zgloba, ispod pazušnih jama, na dojkama kod žena a na genitalijama kod muškaraca, na gluteusima, butinama, oko pojasa. Promene su najčešće tu, ali može da bude i nekih izuzetaka - navodi dr Begović-Lazarević i dodaje:

Foto: Wikipedia/Cixi

Foto: Wikipedia/Cixi

Od šuge obolelo šest učenika Medicinske škole u Pančevu

- U svakom slučaju osip po teli koji noću svrbi kada se utoplimo treba da bude znak da se javimo lekaru pogotovo ako neko u našem okruženju ima sličnu simptomatologiju.

(Lj. R.)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima