Sramotan tekst američkog novinara o ubijenom ruskom ambasadoru: Pravda je zadovoljena, ne lijem suze

Novinar "Njujork dejli njuz" navodi da je iznenađen što se ubistvo nije desilo pre nekoliko meseci, da ne "lije suze za ruskim ambasadorom" i da je sada "pravda zadovoljena"

  • 27

Ubistvo ruskog ambasadora u Turskoj Andreja Karlova nije teroristički napad, već odmazda za zločine ruskog predsednika Vladimira Putina u Siriji, smatra novinar lista "Njujork dejli njuz" Gerš Kuncman.

>>> Ceo svet bruji o napadu u Berlinu, ubistvo ruskog ambasadora kao da se nije dogodilo: Jedni tuguju na Fejsbuku, drugima je ovo deža vi (FOTO)

Karlov je bio "Putinov čovek u Turskoj, otelotvorenje politike u okviru koje su bacane bombe koje su ubijale decu i gde su avioni uništavali ceo grad pomažući sirijskom ludaku Bašaru al-Asadu u njegovoj krvavoj kampanji", naveo je Kuncman.

Novinar ocenjuje da Karlov nije bio diplomata, već vojnik u Turskoj i da nije bitno gde je ubijen - na bojnom polju u Alepu ili u galeriji u Ankari.

- Njegov ubica takođe je bio vojnik - ne terorista, već vojnik. Teroristi ubijaju nevine ljude, gaze kamionom na božićnim vašarima ili se avionima zakucavaju u nebodere. Vojnici ubijaju iste takve vojnike - piše on.

Novinar "Njujork dejli njuz" navodi da je iznenađen što se ubistvo nije desilo pre nekoliko meseci, da ne "lije suze za ruskim ambasadorom" i da je sada "pravda zadovoljena".

Foto: Profimedia, AFP Foto: Profimedia, AFP

Prema njegovim rečima, atentat u Ankari sličan je ubistvu nemačkog diplomate Ernsta fom Rata u Parizu 1938. godine.

- Diplomata kog je upucao jevrejski student naravno nije bio nevina žrtva. On je u očima mnogih bio oličenje Hitlerovih zločina, genocida, antisemitizma i agresije koja je natkrivala svet - ocenjuje Kuncman.

Ambasador Rusije u Turskoj Andrej Karlov ubijen je u ponedeljak na otvaranju ruske izložbe fotografija u Ankari, kada je na njega pucao bivši turski policajac Mevlut Mert Altintas (22).

- Da li će vremenom biti opravdano ubistvo koje je počinio Altintas, to će istorija presuditi. Ona je opravdala ubicu diplomate Ernsta fom Rata, ali i ostale koji su se borili protiv agresije i borili za slobodu - zaključuje Kuncman.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vota

    21. decembar 2016 | 15:54

    Ako ne zalis ni mi i Rusi nismo previse bili ozalosceni 11 septembra 2000-te kao sto i u buducnosti necemo bas mnogo da zalimo zbog onog sto ce da vam se dogadja

  • Marko

    21. decembar 2016 | 15:53

    Sta li si pisao dok ste nasu decu ubijali.

  • Susi

    21. decembar 2016 | 15:49

    Smrad se često oseti, a da se ne "oglasi".Ovaj opovrgava to; i smrdi, i oglasio se.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA