• 27

Sramotan tekst američkog novinara o ubijenom ruskom ambasadoru: Pravda je zadovoljena, ne lijem suze

Novinar "Njujork dejli njuz" navodi da je iznenađen što se ubistvo nije desilo pre nekoliko meseci, da ne "lije suze za ruskim ambasadorom" i da je sada "pravda zadovoljena"

  • 27

Ubistvo ruskog ambasadora u Turskoj Andreja Karlova nije teroristički napad, već odmazda za zločine ruskog predsednika Vladimira Putina u Siriji, smatra novinar lista "Njujork dejli njuz" Gerš Kuncman.

>>> Ceo svet bruji o napadu u Berlinu, ubistvo ruskog ambasadora kao da se nije dogodilo: Jedni tuguju na Fejsbuku, drugima je ovo deža vi (FOTO)

Karlov je bio "Putinov čovek u Turskoj, otelotvorenje politike u okviru koje su bacane bombe koje su ubijale decu i gde su avioni uništavali ceo grad pomažući sirijskom ludaku Bašaru al-Asadu u njegovoj krvavoj kampanji", naveo je Kuncman.

Novinar ocenjuje da Karlov nije bio diplomata, već vojnik u Turskoj i da nije bitno gde je ubijen - na bojnom polju u Alepu ili u galeriji u Ankari.

- Njegov ubica takođe je bio vojnik - ne terorista, već vojnik. Teroristi ubijaju nevine ljude, gaze kamionom na božićnim vašarima ili se avionima zakucavaju u nebodere. Vojnici ubijaju iste takve vojnike - piše on.

Novinar "Njujork dejli njuz" navodi da je iznenađen što se ubistvo nije desilo pre nekoliko meseci, da ne "lije suze za ruskim ambasadorom" i da je sada "pravda zadovoljena".

Foto: Profimedia, AFP

Foto: Profimedia, AFP

Prema njegovim rečima, atentat u Ankari sličan je ubistvu nemačkog diplomate Ernsta fom Rata u Parizu 1938. godine.

- Diplomata kog je upucao jevrejski student naravno nije bio nevina žrtva. On je u očima mnogih bio oličenje Hitlerovih zločina, genocida, antisemitizma i agresije koja je natkrivala svet - ocenjuje Kuncman.

Ambasador Rusije u Turskoj Andrej Karlov ubijen je u ponedeljak na otvaranju ruske izložbe fotografija u Ankari, kada je na njega pucao bivši turski policajac Mevlut Mert Altintas (22).

- Da li će vremenom biti opravdano ubistvo koje je počinio Altintas, to će istorija presuditi. Ona je opravdala ubicu diplomate Ernsta fom Rata, ali i ostale koji su se borili protiv agresije i borili za slobodu - zaključuje Kuncman.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Komentari

  • Jeretik

    Svi americki novinari koji su pobijeni na raznim svetskim ratistima trebaju da se izbace sa spiska poginulih novinara , oni su vojni specijalci prvog esalona , likvidatori istine .Kada se ubije istina nastupaju ostale americke zlocinacke jedinice .

  • Ја сам Младић

    Буди сигуран да ни ја не жалим ваше, ама баш уопште!

  • MANEŠTANI

    Šta očekivati da kaže prljavi Amerikanac potomak Evropskog zlikovca osuđenog na smrt , a umesto toga poslat u novu otkrivenu zemlju da se snalazi.Tamo nailazi na pravog Amarikanca(INDIJANCA) kojeg ubija bez milosti i uzima mu sve: život zemlju obitelj i to bez suza , po njegovoj pravdi. Tamo su samo razvili do kraja svoju bestijalnost, pa ne treba da nas čude ovaki tekstovi potomaka kriminaca i zlikovaca.

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima