Pacijentima se po koži pojavilo crvenilo: Hitno ispražnjena ortopedija valjevske bolnice zbog pojave stenica (FOTO)

Potvrda ove informacije stigla je i iz valjevske bolnice, koja je saopštila da je ova odluka doneta zbog pojave insekata, ne navodeći da se radi o stenicama

  • 5

Zbog pojave stenica odeljenje ortopedije u valjevskoj bolnici je potpuno ispražnjeno, saznaje Telegraf. Prema našim saznanjima, lakši pacijenti su otpušteni kući, dok su teži pacijenti prebačeni na druga odeljenja.

ČUVAJTE SE: Ako vas ova buba "poljubi" - možete da umrete!

Potvrda ove informacije stigle je i iz valjevske bolnice, koja je saopštila da je ova odluka doneta zbog pojave insekata, ne navodeći da se radi o stenicama.

- Odluku o tome da se isprazni odeljenje ortopedije je donela Komisija za zaštitu od bolničkih infekcija Opšte bolnice. Naloženo je da se preduzmu sve zakonom propisane i strukom predviđene mere za čije sprovođenje su odgovorni svi zaposleni u Opštoj bolnici. Pojačane sanitarno higijenske mere će trajati naredne dve nedelje - saopšteno je iz valjevske bolnice.

Kako saznajemo, problem na ortpediji traje već danima, jer se pacijentima koji leže na odeljenju, na različitim delovima tela pojavilo crvenilo na koži, praćeno svrabom.

Rukovodstvo valjevske bolnice je u prvom momentu pomislilo da se radi o šugi, a kada je ustanovljeno da to nije u pitanju, otkrivene su stenice i to u dušecima i jastucima na odeljenju ortopedije.

Foto: Wikipedia/Etotalora Foto: Wikipedia/Etotalora

- Ja sam ležala na ortopediji. Došli su juče i rekli mi da moram da budem otpuštena kući i preporučeno mi je da spalim svu garderobu u kojoj sam bila - ispričala nam je jedna pacijentkinja.

Stenica je insekt koji parazitira hraneći se krvlju čoveka. Krevetna stenica je najaktivnija noću kada izlazi iz staništa i usnim aparatom za bodenje sisa krv domaćina, a ona može biti i izazivač zaraznih bolesti.

(S. S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • bgd

    21. decembar 2016 | 18:41

    da li se ove bolnice po Srbiji peru, čiste?! gde su spremačice?! užas!!

  • Haos

    21. decembar 2016 | 20:37

    Jos malo pa ce i bubasarbe,marmuni i drakule da nam setaju po bolnicama!

  • Delije Republika Srpska

    21. decembar 2016 | 19:37

    Važno je da smo kupili migove i tenkove od Rusije .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA