BAKA ROSANDA IZ NIŠA U ŠOKU: Šalju je u zatvor zbog mačora

Baka Rosa tvrdi da je njen Marko, uredna životinja koja nuždu vrši isključivo u kupatilu, i najavljuje da će ići na robiju ali neće platiti kaznu jer ništa nije kriva

  • 72

Nišlijka Rosanda Rubežić (77) danas je u pratnji dvojice policajaca sprovedena u Prekršajni sud gde joj je naloženo da uplati 10.100 dinara na ime kazne zbog kršenja komunalnog reda uz upozorenje da će u suprotnom završiti u zatvoru. Uplakana starica tvrdi da ne zna zbog čega je kažnjena ali da sumnja da su je komšije prijavile komunalnoj policiji lažno optuživši njenog mačora za "nehigijenske" navike.

PIJANA BABA STAKA ZA VOLANOM PRAVI HAOS U PRIJEDORU: Prvo udarila pešaka, a sutradan i policijski auto

Baka Rosa tvrdi da je njen Marko, uredna životinja koja nuždu vrši isključivo u kupatilu, i najavljuje da će ići na robiju ali neće platiti kaznu jer ništa nije kriva.

Nejaka starica kaže da se baš zabrinula kada je na vratima ugledala policiju.

- Nemam pojma šta me je snašlo, letos su dolazili komunalni policajci, pitali su me za mačku ali nisam znala da su me kaznili. Kada sam jutros pred vratima videla policiju, prestravila sam se. Kažu oni meni : Spremaj se bako, vodimo te u Prekršajni sud. Šta ću, kud ću, obučem se i podjem sa njima a ne znam ni gde me ni što me vode. Kad sam tamo stigla dadoše mi dva papira, kažu da treba da platim kaznu ili ću da idem u zatvor – vajka se Rosanda.

Foto: pixabay.com Foto: pixabay.com

- Grehota je da ja idem u zatvor, pa od čega da platim kaznu, polovina moje penzije je sedam hiljada dinara. Što ne jure ove bogate, nego mene... zar je moj mačor najveći problem u ovoj državi. Vodili me policajci u sud kao da sam nekog ubila. Kad sam došla kući toliko mi je bilo teško, došlo mi da popijem otrov i da završim sa sobom – jada se baka Rosa.

Vojislav Dubak, njen sestrić kaže da je i on pozivan iz Prekršajnog suda.

- Zvali su me iz Izvršnog odeljenja i upozorili da tetka mora da plati kaznu ili će otići u Požarevački zatvor. Kazao sam im samo : - Neka vam služi na čast. Ne mogu da shvatim, kako su ustanovili da je baš njen mačor napravio nered za koji je optužena. Pa, u zgradi ima i drugih mačaka, kako okriviše baš njenog Marka. Ona je stara žena, nema svoje dece, ja brinem o njoj i znam dobro koliko joj je teško. Ta životinja joj je jedino društvo, pa zar zbog toga treba da ide u zatvor – pita se ogorčeni sestrić.

Novinar Telegrafa zatražio je od Prekršajnog suda komentar na ovaj slučaj. Povratnu informaciju nismo dobili iako smo, kako je zatraženo, uputili pismeni zahtev.

(D.R.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mic

    22. decembar 2016 | 00:22

    Dok kriminalci haraju ,jadnu baku će da hapse . Sramota ! Pravda za baku i mačka!

  • MIX

    22. decembar 2016 | 00:34

    Ima jedna pjesma pjeva Goran Bare GDJE JE NESTAO ČOVJEK svaki puta kad pročitam ovako nešto sjetim se nje.I kod nas u Hr. je bio slučaj gdje su susjedi tužili vlasnika da mu pas previše laje. Nakon raznoh natezanja čovjek je dobio presudu da pas mora iseliti. Čovjek plače.Alo susjedi,ponosite li se,spavate li mirno,tim ljudima su te životijne možda jedino društvo,smetaju vam? Stanite ponekad kad sretnete te ljude popričajte sa njima i pitajte treba li im što.Mene i dan danas proganjaju tužne oči starčića na placu koji je pitao babu može li mu prodati list salate,ona ga gleda kaže ne mogu kako da vagnem i naplatim,Gleda on i kaže imam ja ali moram ostaviti da imam za kruh sutra je tek penzija i nije za mene imam malu ptičicu,Baba ga GLEDA KO FIRER , SAGNE SE I SA PODA MU DA NEKI UVELI LIST,I VELIKODUŠNO MAHNE DA JE BADAVA.Uzeo deda taj list i stavio u vrečicu i odgega sa štapom,kad babetina počne, šta ima pticu kad je ne može hraniti,to me dokrajčilo,u blizini je bila neka sjemenarna kupila sam hranu ptičici i glavicu salate i našla dedu,na žalost nemam ni ja više i nisam više imala kod sebe da mu kupim malo mesa to sam mu i rekla,njegova reakcija je bila fascinantna,neka hvala bitno mi je za kanarinca, uz njegov pjev mi i suhi kruh izgleda ko najbolja šnicla.Ljudi ako možete i ako vidite ponudite starijma pomoć ne ignorirajte,ono što će vam njihove oči pokazati ni naj jače sunce vas neće ogrijati kao sječanje na te ljude i radost što ste uopće obratili pažnju na njih,pustite im ljubimce pomozie im oko njih nemaju ih iz hira ili pomodarstva nego zbo usamljenosti.

  • Baby

    21. decembar 2016 | 22:24

    Baka u zatvoru,krimosi i ubice na slobodi... Ajmo peticiju tuzilastvu za baku...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA