• 13

Sestre vratile 5.000 dinara jer im je majka preminula dan nakon uplate pomoći za penzionere

- Službenica je moju sestru obavestila da ne zna kako će joj obračunati 14. i 15. dan novembra, jer je mama umrla 14. novembra u 19 časova? Poslednja kap je bila obaveštenje da moramo da vratimo iznos od 5.000 dinara, jer pokojnoj majci to više ne pripada - priča Desanka Ćalić

  • 13

Porodica Ćalić morala je da vrati jednokratnu pomoć za penzionere od 5.000 dinara, jer je osoba koja je tu pomoć primila umrla dan nakon što joj je uručena. Novac su morale da vrate ćerke pokojne iako je ona umrla u novembru, a pomoć isplaćena sa penzijom u oktobru.

DOBRA VEST ZA PENZIONERE KOJI NE ŽIVE U SRBIJI: Jednokratnu pomoć od 5.000 dinara dobiće svi!

- Moja majka je dobila jednokartnu pomoć za penzionere u iznosu od 5.000 dinara, ali je preminula dan nakon što je tu pomoć dobila. Te pare smo morali da vratimo - priča za "Večernje novosti" Desanka Ćalić, čija se porodica suočila sa veoma neprijatnom situacijom:

- Mojoj sestri koja je bila ovlašćena kod Poštanske štedionice, gde je naša majka primala penziju, prilikom vraćanja čekova i kartica, dogodila se vrlo neprijatna stvar. Službenica ju je obavestila da ne zna kako će joj obračunati 14. i 15. dan novembra, jer je mama umrla 14. novembra u 19 časova? Poslednja kap je bila obaveštenje da moramo da vratimo iznos od 5.000 dinara, jer pokojnoj majci to više ne pripada.

Ona kaže da u neodumici šta je tu ispravno i da li je u redu da ako isplata pripada svim penziomnerima koji su primili penziju za oktobar 2016. godine, zašto je onda uskraćena pomoć za njenu majku. Taj iznos nije primila na ruke preko poštara već na račun.

Foto-ilustracija: Profimedia/Alamy

Foto-ilustracija: Profimedia/Alamy

- Gde uostalom odu te pare?  Verovatno mama nije jedini slučaj u ovom momentu - pita se Desanka.

Penzioneri sutra dobijaju 5.000 dinara kao jednokratnu pomoć

U Republičkom fondu za penzijsko-invalidsko osiguranje objašnjavaju da je jednokratna pomoć lično pravo penzionera.

-  Sredstva su namenjena kao pomoć samom korisniku, što znači da se ovo pravo ne nasleđuje u slučaju njegove smrti - kažu u Fondu PIO.

(Telegraf.rs)

Komentari

  • Mladen Nemilosrdni

    Vučić može mirno da spava kada zna da ima poštenog sveta.

  • Ceca

    A da je umtla 7 dana od dobijanja para?

  • Nena

    Krkobabic podhitno u penziju on je penzionere unistio

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima