≫ 

Ovaj zanat vam može doneti zaradu od 1.200 EVRA MESEČNO: Šapčanka sjajno unovčila svoj rad!

- Posle devet godina preduzetništva sigurna sam da svako ko se bavi starim zanatom može dobro da unovči svoje znanje - kaže Marija Ivanković Jurić iz Šapca

  • 14

Od starih zanata u Srbiji može lepo da se živi budući da spretne ruke zanatlije mogu da donesu zaradu i do 1.200 evra mesečno. Primer je Marija Ivanković Jurić iz Šapca, koja izrađuje odevne predmete, i to pretežno ručnim radom - tkanjem, heklanjem, vezom i štrikanjem.

Branislav Tošić poslednji je obućar u Pirotu: Radim po 12 sati dnevno, ali je bilo i težih vremena! (VIDEO)

- Ima mnogo posla i zbog toga planiram da zaposlim još žena. Zaradim dovoljno da pokrijem sve troškove, od zakupa, koji je 1.500 evra, do isplate plata. Ono što je najvažnije jeste da nisam u kreditima i pozajmicama. Pored svega toga ostane dovoljno za ulaganje u dalje širenje posla  - kaže Marija za beogradske medije koja je ove godine od Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, dobila subvenciju u iznosu od 100.000 dinara.

Ruke Dobrile Petrović prave nešto bez čega - NE MOŽE NIJEDNA ŽENA! (FOTO)

Unikatnu garderobu, izrađenu u njenoj radionici. prodaje u Beču i Amsterdamu.

Belo zlatna ili plavo crna haljina Foto: swiked.tumblr.com

-Kada sam se 2007. godine upustila u preduzetničke vode, moja ideja je bila da ženama ponudim unikatne i tradicionalne modele za obalčenje i opremanje prostora. Posle devet godina preduzetništva sigurna sam da svako ko se bavi starim zanatom može dobro da unovči svoje znanje - rekla je ona.

(Telegraf.rs / Foto: ilustracija)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sapcanin

    22. decembar 2016 | 12:16

    Draga Marija ne lazi narod.Lepo reci da ti svu pomoc pruza gradonacelnik Sapca Nebojsa Zelenovic i Opstinska uprava grada Sapca.Dobijas i finansije i prolaz gde god i kako god hoces.Korupcija na sve strane gospodjo.Pa kad bi se tako lako zaradjivalo mnogi bi radili.Sto nisi dali iskren intervju?!

  • Ser Žile

    22. decembar 2016 | 11:21

    Draga gospođo Marija, i ja sam već 10 godina preduzetnik i bavim se isto jednim starim zanatom, koji sam nasledio od oca, i mogu Vam reći da ponekad jedva krpim kraj s krajem, a te neke mesečne zarade od 1200 Evra, može, ali samo u koliko se radi na crno, a ovako preko računa, teško. Vama svaka čast na zanatu, ali i dalje ne verujem da je ovo istina...

  • Zoran

    22. decembar 2016 | 09:22

    1--3 osobe u celoj srbiji dobro zarade ostali samo da prezive

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA