• 3

Horgoš: Zaustavili pešaka na ulazu u zemlju, a u rancu - nema čega nije bilo (FOTO)

Putnik albanske nacionalnosti koji ima i srpsko i švajcarsko državljanstvo, pojavio se na prelazu oko 14 sati, došavši peške

  • 3

Carinici su na graničnim prelazima Horgoš i Gradina, sprečili jednog pešaka, ali i jednog vozača kamiona, u pokušaju da prokrijumčare lekove, saopštila je danas Uprava carina.

Policija osetila čudan miris iz kuće u Pančevu, kad su provalili unutra, ugledali su 3 tone ovog čuda!

Prvi pokušaj otkriven je u sredu, na ulazu graničnog prelaza Horgoš, kada su carinici u saradnji sa policijom, u prtljagu jednog putnika koji je na prelaz došao peške, zatekli 50 kutija raznih lekova.

Putnik albanske nacionalnosti koji ima i srpsko i švajcarsko državljanstvo, pojavio se na prelazu oko 14 sati, došavši peške.

Na pitanje carinika na kojoj relaciji putuje, rekao je da dolazi iz Švajcarske, a uputio se ka Gnjilanu, i dodao da nema ništa da prijavi za kontrolu.

Kako je neuobičajno da se neko na prelazu pojavi tvrdeći da je putnik pešak, sproveden je detaljan pregled prtljaga i utvrđeno da se u njegovoj torbi nalazi 50 kutija raznih lekova na kojima je još uvek stajala originalna cena, pa je vrednost robe procenjena na 1.300 švajcarskih franaka.

Foto: Uprava carina

Foto: Uprava carina

Među lekovima je najbrojniji bio ''''Dilatrend'''' koji pripada grupi beta-blokatora i koristi se za lečenje srčane slabosti, visokog krvnog pritiska i angine pektoris tako što pomaže da se krvni sudovi opuste i prošire.

Istog dana u večernjim časovima, na ulaznoj strani graničnog prelaza Gradina, sprečen je pokušaj krijumčarenja gotovo 100 kutija Kamagre.

Lekovi su otkriveni prilikom kontrole kamiona turskih registarskih oznaka koji je saobraćao na relaciji Turska - Francuska.

Kamion je izdvojen za pregled skenerom, da bi ubrzo, analizom dobijene slike bile uočene nepravilnosti u rezervnom točku sa spol?ne strane.

Foto: Uprava carina

Foto: Uprava carina

Detaljnim pregledom pronađeno je 95 kutija leka za potenciju ''''Kamagra 100 mg Oral Jelly Sildenafil'''', od kojih svaka sadrži sedam kesica po 100 mg tog preparata.

Kamionom je upravljao turski državljanin koji nije prijavio robu i za nju ne poseduje dokaze o poreklu, zbog čega je celokupna količina zadržana do okončanja postupka, piše u saopštenju.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Komentari

  • Recepcionar

    Ma ljudi poneli lekove familiji i za lične potrebe.

  • Ja

    Ih bre pa to su lekovi za zdravlje, za seks a nije neka kolicina

  • Bebi

    Znaci kad putujes kroz srbiju lakovi ti ne trebaju Pa i u pravu su MI SMO NEBESKI NAROD doduse mene nekad zabili ja sam polunebeski srbin

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima