Identifikovani posmrtni ostaci 20 srpskih žrtava u Zagrebu

Njihova sahrana biće obavljena u skladu sa izraženim željama porodica

  • 4

U Zagrebu je danas, uz prisustvo članova porodica, obavljena identifikacija posmrtnih ostataka 20 žrtava srpske nacionalnosti, stradalih tokom oružanih sukoba 1991/95. na teritoriji Hrvatske.

HRVATSKA MISIJA UŽASA: Tajno iskopavaju kosti srpske dece!

Kako je Saopštenje Komisija za nestala lica Vlade Republike Srbije, posmrtni ostaci ekshumirani su u Gornjem Selištu (13), Korenici (1), Daruvaru (2), Benkovcu (1), Zrmanji Vrelo (1) i Mašićkoj Šagovini (2).

Posmrtni ostaci su identifikovani u zagrebačkom Zavodu za sudsku medicinu i kriminalistiku Medicinskog fakulteta, metodom analize DNK, i njihova sahrana biće obavljena u skladu sa izraženim željama porodica.

Iz registrovanih, masovnih i pojedinačnih grobnica na teritoriji Hrvatske, u periodu od 2001. do 2016. godine ekshumirani su posmrtni ostaci 1.313 žrtava srpske nacionalnosti, a posmrtni ostaci 898 identifikovanih žrtava predati su porodicama radi sahrane.

Ovim je nastavljen proces identifikacija žrtava srpske nacionalnosti stradalih u oružanim sukobima od 1991. do 1995. godine, što je od posebnog značaja za porodice nestalih lica, koje godinama pokušavaju da pronađu i dostojno sahrane posmrtne ostatke svojih najbližih, ističe se u saopštenju.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • FIGHTER

    22. decembar 2016 | 17:00

    A ko ce da odgovara? Nase zrtve samo pronalaze, a nikog da uhapse, osude....!?

  • Moj narode

    22. decembar 2016 | 17:14

    Otkud Srpske kod Latina,to je prosto nemoguce kada tamo je uvek vladala demokratija,isto pravo za sve nacije.Svi imaju isto pravo,a to je da umres,sve ostalo nas svrstavaju sa psima.Ali doce i njima kraj,samo lagano.A vama jadnim i napacenim Srpskim dusama,neka vam je vjecna slava.

  • A cvrchci kod nas

    22. decembar 2016 | 18:59

    Hoce svoje udzbenike dok nam iz njihove salju sandike !!! Morali bi mi da nateramo nase manjine da oni dizu glas kad nase ubijaju u njihovim maticama, oni da nam stite decu u njihovim. Morali bi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA