• 30

Ko SAKRIJE IMOVINU od države, TEŠKO NJEMU: Počinje ispitivanje ko šta ima

- Procenjivaće se da li visina stvarnog i naplaćenog poreza odgovara stilu života koji pojedinac vodi, u kakvom se miljeu kreće, sa kim održava kontakte, da li je često u društvu osuđivanih lica - najavila je Nela Kuburović, ministarka pravde

  • 30

Ministarka pravde Nela Kuburović predložiće da se imovina ispituje pet godina unazad, a ukoliko se utvrdi očigledna nesrazmera između nečijeg načina života i prihoda koji ostvaruje, predložiće da se takvima odredi porez i do 50 odsto procenjene vrednosti imovine. 

Ministarka pravde Nela Kuburović za Telegraf: ZA PROGANJANJE, POLNO UZNEMIRAVANJE I PRINUDNI BRAK IĆI ĆE SE U ZATVOR! (VIDEO)

NELA KUBUROVIĆ: Uskoro novi zakon o poreklu imovine

Ona je rekla da je prva verzija Zakona o poreklu imovine već spremna i da bi već sledeće nedelje trebalo da bude uobličen prednacrt koji će ići u javnu raspravu. Primena ovog važnog dokumenta očekuje se krajem 2017. godine:

- Okosnicu zakona trebalo bi da čini unakrsno ispitivanje imovine, odnosno poređenje prijavljenog poreza sa stvarnim stanjem. Procenjivaće se da li visina stvarnog i naplaćenog poreza odgovara stilu života koji pojedinac vodi, u kakvom se miljeu kreće, sa kim održava kontakte, da li je često u društvu osuđivanih lica - kaže ministarka.

Foto: Milena Đorđević

Foto: Milena Đorđević

Na pitanje postoji li mehanizam da se uđe u trag osobama koje se bave mutnim poslovima i nemaju imovinu na svoje ime, ona objašnjava:

- Često je očigledna nesrazmera između nečijeg načina života i prihoda koji prijavljuje. Tipičan primer su oni judi koji džipovima dovoze decu u vrtić, a sa druge strane plaćaju povlašćenu cenu obdaništa. Zato bi najveći deo posla u ovoj priči trebalo da podnese Poreska uprava, a o tužbama na njihova rešenja odlučivaće Upravni sud. Zaposleni u Poreskoj Upravi i u Upravnom sudu proći će obuku.

(Telegraf.rs / Novosti.rs)

Komentari

  • Maja

    Sta ce se preduzeti u N.Pazaru sto ne vazi nijedan zakon...?

  • Jagodina

    Samo me zanim gde ces je traziti sigurno kod penzionera ne kod mame i tate

  • CM

    Sumnjam da ce ovo vaziti za političare i tajkune nego ce opet narod da maltretiraju i gule kozu sa ledja.

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima