• 20

DRŽAVA ĆE SE JAKO BORITI PROTIV ABORTUSA: U program se uključuju i SVEŠTENICI

Mnoge devojke i žene se odlučuju na abortus zbog neznanja i psihološke nezrelosti

  • 20

Država planira da oformi savet koji će se boriti za smanjenje broja abortusa, jer u Srbiji svake godine oko 200.000 žena prekine trudnoću, najavila je ministarka bez portfelja zadužena za demografiju i populacionu politiku Slavica Ðukić Dejanović.

KATASTROFALNI PODACI O ABORTUSIMA: Nije ni čudo što Srbiji ne raste natalitet

- U to bi bio uključen i nevladin sektor, sveštenici i razni stručnjaci koji mogu da pomognu, jer želimo da stvorimo telo koje će sve žene, ne samo trudnice upoznati sa štetnim stranama abortusa.Sve žene će pre nego i zatrudne, dolaziti na razgovore i po savete o trudnoći, ali i o posledicama njenog prekida - kazala je ona za "Informer".

Ðukić-Dejanović je naglasila da je veoma važno da se deca još u osnovnoj škioli informišu o trudnoći, ali i o abortusima i njegovim posledicama.

Prema njenim rečima, mnoge devojke i žene se odlučuju na abortus zbog neznanja i psihološke nezrelosti, zbog čega je neophodno još u osnovnoj školi da se priča o trudnoći i deci objasniti da nije mala stvar ostati u drugom stanju, posebno jako mlad.

Abortusi, kako je dodala, utiču negativno i na prirodni priraštaj, i u narednom periodu trebalo bi da se svede na nanižu moguću meru kako bi demografska slika Srbije postala mnogo bolja.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Komentari

  • Dragan

    Ne Podrzavam Abortus

  • Dule

    Када би само знале да још једно срце куца са њима тада и да буквално врше убиство, где ће будући херој или принцеза завршити у некој помади, сапуну или на згаришту, тада, е тада би промениле свест, као и мушкарци који због пола сата уживања постају саучесници. Трудна си, роди! За дете се увек нађе, радили или не, новац као изговор је срамотан ако доводи до убиства недужног бића. Сморих вас али сам морао ово поделити са вама.

  • tasa

    Deca u osnovnoj skoli uce o sistemu organa za razmnozavanje kod coveka. Znaci da su upoznati kako dolazi do trudnoce,kako se zastititi od polnih bolesti i nezeljene trudnoce,kao i posledicama abortusa.

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima