• 6

SAZNAJEMO: Ako do Nove godine ne zamenite staru ličnu kartu, evo kad to možete uraditi

Lične karte će ubuduće važiti 10 godina, umesto pet

 • 6

Iako je republički parlament doneo odluku da je rok za zamenu starih ličnih karata 31. decembar ove godine, u MUP-u saznajemo da je taj rok pomeren.

 

Ko izgubi dokumenta, nova PLAĆA ČAK TRI PUTA VIŠE!

 

Tako ćete stare lične karte moći da zamenite i u 2017. godini, ali po ubrzanom postupku.

 

- Iako rok važenja ličnih karata izdatih na starom obrascu ističe 31.12.2016. godine, građani će i nakon navedenog roka moći da podnesu zahtev za zamenu lične karte izdate na starom obrascu za biometrijsku ličnu kartu i ona će im se izdavati po hitnom postupku.

 

Svi punoletni građani Srbije koji još imaju stare lične karte moraju ih lično zameniti u policijskim upravama i stanicama za nove elektronske do kraja 2016. godine.

 

Takođe, lične karte ubuduće će umesto pet važiti 10 godina, dok se važenje tog dokumenta za decu produžiti sa dve na pet godina.

 

Sa zamenom starih ličnih karata otpočelo se 14.4.2008. godine, a 2011, donošenjem Zakona o izmenama i dopunama Zakona o ličnoj karti produžen je rok za zamenu do 31.12. 2016. godine. Takosu građani imali mogućnost da blagovremeno obezbede potrebnu dokumentaciju i da podnesu zahteve za izdavanje nove lične karte.

 

(J. Stakić/j.stakic@gmail.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

 • Zoka

  23. decembar 2016 | 12:22

  A šta ćemo sa onima koji su predali u Septembru zahtev za ličnu kartu,a ona još nije gotova(gospodja iz unutrašnjosti je posle 2,5 meseca poslala izvode u Beograd,u mupu kažu da nije njihova obaveza da ih jure za izvode,naravno izvodi još nisu stigli kao da putuju sa Kube).Moje pitanje je kako će podići penziju bez nove lične karte (inače majka ima 80 godina)

  52
  16

  Podelite komentar

 • djoz

  24. decembar 2016 | 13:42

  haha meni lična istekla ima 6,7 mesecI..

  12
  6

  Podelite komentar

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA