≫ 

Putin poslao pismo Trampu: Objavljeno šta je poručio novom predsedniku

Pismo, koje Trampov tim opisuje kao nezvaničan prevod, datirano je na 15. decembar

  • 10

Trampov tranzicioni tim objavio je danas pismo ruskog predsednika Vladimira Putina izabranom predsedniku SAD Donaldu Trampu od prošle nedelje u kojem se on založio za bilateralnu saradnju i nov nivo američko-ruskih odnosa.

PUTIN GRMEO PRED NOVINARIMA PUNA 4 SATA: Postavljeno mu je jedno “veoma provokativno pitanje” na koje nije hteo da odgovori (FOTO) (VIDEO)

- U pismu se ukazuje da ozbiljni globalni i regionalni izazovi pokazuju da su "odnosi Rusije i SAD važan faktor u obezbeđivanju stabilnosti i sigurnosti u savremenom svetu - navodi AP.

- Nadam se da ćemo moći - delovanjem na konstruktivan i pragmatičan način - da preduzmemo prave korake ka obnavljanju okvira bilateralne saradnje u različitim oblastima, kao i da podignemo nivo saradnje na međunarodnoj sceni na kvalitativno nov nivo - napisao je Putin.

Pismo, koje Trampov tim opisuje kao nezvaničan prevod, datirano je na 15. decembar.

Tramp je u propratnom saopštenju rekao da se nada da dve zemlje mogu da "ožive ove ideje" i da ne moraju da "idu alternativnim putem", preneo je Rojters.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mislim

    23. decembar 2016 | 20:05

    I kad hocu da ga mrzim nemogu a vise puta sam lose pisao za njega .Ko se malo razumije u politiku skonta ce. Putin je stvarno dobar politicar .

  • Bojan

    23. decembar 2016 | 18:54

    Svaka cast i nas vucic dobitna konbinacija za srbiju

  • Kinezofil

    23. decembar 2016 | 20:34

    Putin je solidan politicar Tramp ce poboljsati odnose nadam se sa RF.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA