Inspekcija za rad u Beogradu i Nišu otkrila 202 radnika koji rade na crno

Inspektorat za rad će nastaviti sa organizovanjem vanrednih nadzora kod poslodavaca na celoj teritoriji Srbije

  • 10

Inspektorat za rad je izvršio vanredne nadzore u oblasti radnih odnosa kod 385 poslodavaca u Beogradu i Nišu i tom prilikom otkrio 202 radnika koji su radili "na crno".

Vulin: Najviše radnika na crno u građevinarstvu!

U ovim nadzorima bilo je obuhvaćeno 995 radno angažovanih lica, otkriveno je 202 radnika „na crno” (oko 20%), jer sa njima poslodavci nisu zaključili ugovore o radu i nisu ih prijavili na obavezno socijalno osiguranje, saopštilo je danas Ministarstvo za rad.

Neprijavljeni radnici zatečeni su kod ukupno 156 poslodavaca, a najviše njih je otkriveno u delatnosti ugostiteljstva i trgovine, u prigradskim naseljima, kao i u velikim tržnim centrima.

Zbog utvrđenih prekršaja inspektori rada su podneli 36 zahteva za pokretanje prekršajnog postupka protiv pravnog i odgovornog lica, odnosno protiv preduzetnika, izdali su devet prekršajnih naloga, a doneli su i 129 rešenja zbog utvrđenih nepravilnosti u oblasti radnih odnosa.

INSPEKTORI POČELI DA UPADAJU NA SVADBE U SRBIJI! Na udaru muzičari i fotografi

U cilju suzbijanja sive ekonomije, Inspektorat za rad će nastaviti sa organizovanjem vanrednih nadzora kod poslodavaca na celoj teritoriji Srbije i u vreme predstojećih praznika, navodi se u saopštenju.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Раднаскела

    23. decembar 2016 | 22:10

    Под хитно све раднике најстроже казнити. Како су се усудили да раде?! Послодавце обавезно мрко погледати и припретити им прстом.

  • Vota

    23. decembar 2016 | 21:54

    Drzava u kojoj milion ljidi radi neprijavljeno se ponosi sa velikim rezultatoma u otkrivamju oko 250 slucajeva

  • Mima

    23. decembar 2016 | 22:34

    Samo u jednoj ulici u Beogradu ima vise! Ovo je bruka! A to su cak i srecnici jer imaju kakav takav prihod. Pre par dana su mi se zahvalili nakon dve sedmice probnog neplacenog rada. A nisam jedina. I opet cu raditi i nadati se da necu tako proci.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA