DOLIJAO TROSTUKI UBICA: Žitelje makedonskih sela terorisao sa automatskom puškom

Tridesetpetogodišnji Rambo sa Plačkovice, koji je u junu ove godine u selu Ebeplija pucao u rođenog brata, javnosti je poznat kao trostruki ubica, koji je pre 16 godina u selu Crvulevo ubio tri i teško ranio dve osobe

  • 1

Žitelji četiri sela podno Plačkovice, planine na istoku Makedonije, konačno mogu da odahnu, jer će  trostruki ubica, Mustafa Šefait (35) zvani Rambo, koji je sa automatskom puškom terorisao lokalno stanovništvo, dugo ostati iza rešetaka.

BRUTALAN NAPAD U ZEMUNU: Maskirani napadač pozvonio na vrata stana, pa AUTOMATSKOM PUŠKOM pokušao da izrešeta Zemunca

TRAGEDIJA NA PALAMA: Muškarac ubio čoveka iz automatske puške!

Krivično veće Osnovnog suda u Štipu danas ga je osudilo na 10 godina i šest meseci zatvora za dva krivična dela, pokušaj ubistva i nelegalno nošenje vatrenog oružja.

Tridesetpetogodišnji Rambo sa Plačkovice, koji je u junu ove godine u selu Ebeplija pucao u rođenog brata, javnosti je poznat kao trostruki ubica, koji je pre 16 godina u selu Crvulevo ubio tri i teško ranio dve osobe.

Printskrin: Youtube/МАКЕДОНСКА ПОЛИЦИЈА Printskrin: Youtube/МАКЕДОНСКА ПОЛИЦИЈА

Zbog tih zločina, Mustafa Šefait je 2.000. godine bio osuđen na 15 godina robije. Pre dve godine je pušten iz zatvora, nakon čega se vratio da živi u selo Ebeplija, u koje se njegova porodica preselila iz sela Crvulevo.

Dugogodišnja robija na njega nije vaspitno delovala, pa je nastavio da divlja i teroriše svoju porodicu i meštane sela, a često su se iz njegove kuće čuli rafalni pucnji iz automatskog oružja.

Seljani su živeli u strahu, a prava panika je nastala pre pet meseci kada je Mustafa Šefait iz automatske puške pucao u svog brata Ćemala i teško ga ranio.

Kada su čuli da je Šefait hteo da ubije brata i da se naoružan krije negde u planini, žitelji četiri sela podno Plačkovice hitno su evakuisali svoju decu i žene u Štip i okolne gradove uspaničeni saznanjem da je trostruki ubica pretio da ima spisak za likvidaciju ljudi koji su mu se zamerili.

Shvativši da ne može pobeći poteri, posle tri dana skrivanja po planini Plačkovica, Mustafa Šefait se sam predao policiji.

Sada ga je stigla zaslužena kazna. Iako je na sudu priznao krivicu, petočlano sudsko veće Osnovnog suda u Štipu na čelu sa sudijom Saškom Đorđievim ga je osudilo na 10 godina i 6 meseci zatvora.

Kada su čuli presudu, žitelji makedonskih sela podno planine Plačkovice konačno su odahnuli jer će Mustafa Šefait još dugo biti iza rešetaka.

(D.J.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA