≫ 

NEZAPAMĆENE GUŽVE NA GRANIČNIM PRELAZIMA: Na Batrovcima i Šidu čeka se pet sati, na Horgošu 90 minuta

Savetuje se da učesnici u saobraćaju budu posebno oprezni tokom večernjih i jutarnjih časova

  • 3

Putevi Srbije apeluju na sve učesnike u saobraćaju da zbog mogućnosti stvaranja poledica na putevima koriste zimske pneumatike, poštuju ograničenja brzine i prilagode brzinu kretanja uslovima na putu.

MRAZ, OBLAČNO I HLADNO: Moguća i kiša, ne izlazite bez kišobrana

Prvi dan vikenda donosi pojačan intenzitet saobraćaja na svim putnim pravcima u Srbiji, na graničnim prelazima su duža čekanja, a problem u vožnji ovog jutra predstavljaju vlažan kolovoz i niže temperature koje su često uzrok izletanja sa puta.

AMS S navodi da je i pored preventivnog posipanja svih kritičnih deonica od strane zimske službe JP Putevi Srbije, prisutna je poledica, a zbog jakog mraza dolazi do opasnosti od gubljenja kontrole nad vozilom, posebno ukoliko brzina nije prilagođena.

 

Na graničnom prelazu Batrovci sa Hrvatskom, na izlazu iz Hrvatske, zadržavanja su oko pet sati, a ista situacije je i na GP „Šid" gde su kolone vozila duge par kilometara.

Foto-ilustracija: Tanjug/Tanja Valič Foto-ilustracija: Tanjug/Tanja Valič

Na prelazima sa Crnom Gorom, Makedonijom i Bugarskom saobraćaj je pojačan, ali zadržavanja nisu duža od pola sata.

Radno vreme manjih graničnih prelaza, kao što su Bački Vinogradi, Ðala, Bajmok i Horgoš II, otvoreni su od 7-19 časova, dok GP Bački Breg radi 24 sata, a na njemu trenutno nema dužih čekanja, saopštio je AMS S.

Zbog ovakvih vremenskih uslova apeluje se na vozače da na put ne kreću bez obavezne zimsle opreme.

Predstojeći praznični dani donose vozačima uobičajeno veće gužve i zadržavanja i na našim graničnim prelazima.

Foto: Tanjug/Tanja Valič Foto: Tanjug/Tanja Valič

Vreme zadžavanja na graničnim prelazima je relativno i često promeljivo, napominje AMS S.

Savetuje se da učesnici u saobraćaju budu posebno oprezni tokom večernjih i jutarnjih časova, zbog očekivane niske temperature, mogućnosti stvaranja poledice na putu i provejavanja slabog snega, navodi se u saopštenju.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aca

    24. decembar 2016 | 15:13

    Ko to pravi zastoje? Kada sam ja prokazio radile su samo dve kucice na nasoj strani. A kolona ogromna.

  • Radenkovic

    25. decembar 2016 | 10:03

    Svuda idi al srbiju zaobidji ako mozes, koga interesuje bre koliko se ceka na ulaz u srbiju nikolica vucica ili zoranu mihajlovic mozda? Raduju se kad im nosimo devize a cak koliko potrosimo da ne pisem, kakve usluge oni nama pruzaju na granici dve trake otvorene jel tako?

  • Nada

    25. decembar 2016 | 08:42

    Svaki puta isto. Ne razzmijem ni ljude koji ustaju rano ujutro,odu da odrade 8-9 sati i tako umorni krenu na put. Svi znaju kolike su kolone,potrpaju djecu u kola,zene nervozne dok su sve spremile, svi pod stresom maksimalno i onda ih doceka kilometarska kolona. Tako ce biti i kad se zavrsavaju praznici. Pa zar se ne moze cekati sledeci dan ili krenuti dan ranije. Polako,odmorni i naspavani. To vrijeme sto krenu prije u povratku kasnije uzgube svakako cekajuci po cestama.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA