• 8

Počelo je: U ovom gradu dronovi će zameniti komunalne radnike

Snimaće se zgrade i parcele, u milimetar izmeriti površinu i sve to smestiti u glavno skladište podataka, gradski računar

  • 8

Dužnost komunalnog nastojnika u Čačku uskoro bi mogao da preuzme dron.
Nišlije obišle dronom ceo Niš i napravili ovaj predivni snimak (VIDEO)

Pomoću vazdušne kamere, bez pilota, snimaće se zgrade i parcele, u milimetar izmeriti površinu i sve to smestiti u glavno skladište podataka, gradski računar.
Baš taj dron bio je donet onomad u malu dvoranu ovdašnjeg hotela „Beograd”, na savetovanje o informacionim tehnologijama, priređeno povodom 608 godina od najstarijeg sačuvanog pomena Čačka.
Nije mu, međutim, omogućeno da poleti, jer se zbog malog prostora i razređenog vazduha strahovalo da će pobesneti, odnosno uteći kontroli navigatora.
Smisao tog skupa prati nameru Gradske uprave da po određenoj metodologiji obrazuje jedinstvenu ličnu kartu koja bi sadržala prepoznatljive oznake svakog građanina, korisnika usluga.
- Taj komunalni broj imali bi u svojim računarima svi davaoci usluga u gradu, a naum je da se ova tehnologija proširi na čitavu Srbiju. Nijedan od naših gradova, osim delom Beograda za usluge „Infostana”, nije stigao do ove tačke – kaže za „Politiku” Ljubomir Sikora, direktor JKP „Komunalac” u Čačku.
(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Drekavac

    Веља Илић га направио?!

  • NBGDJBT!

    Pracka u ruke i resena stvar :D

  • Komsija

    Jos veće JOJ će da bude ako nadleti nekog lovca na fazane.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima