Počelo je: U ovom gradu dronovi će zameniti komunalne radnike

Snimaće se zgrade i parcele, u milimetar izmeriti površinu i sve to smestiti u glavno skladište podataka, gradski računar

  • 8

Dužnost komunalnog nastojnika u Čačku uskoro bi mogao da preuzme dron.

Nišlije obišle dronom ceo Niš i napravili ovaj predivni snimak (VIDEO)

Pomoću vazdušne kamere, bez pilota, snimaće se zgrade i parcele, u milimetar izmeriti površinu i sve to smestiti u glavno skladište podataka, gradski računar.

Baš taj dron bio je donet onomad u malu dvoranu ovdašnjeg hotela „Beograd”, na savetovanje o informacionim tehnologijama, priređeno povodom 608 godina od najstarijeg sačuvanog pomena Čačka.

Nije mu, međutim, omogućeno da poleti, jer se zbog malog prostora i razređenog vazduha strahovalo da će pobesneti, odnosno uteći kontroli navigatora.

Smisao tog skupa prati nameru Gradske uprave da po određenoj metodologiji obrazuje jedinstvenu ličnu kartu koja bi sadržala prepoznatljive oznake svakog građanina, korisnika usluga.

- Taj komunalni broj imali bi u svojim računarima svi davaoci usluga u gradu, a naum je da se ova tehnologija proširi na čitavu Srbiju. Nijedan od naših gradova, osim delom Beograda za usluge „Infostana”, nije stigao do ove tačke – kaže za „Politiku” Ljubomir Sikora, direktor JKP „Komunalac” u Čačku.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA