• 18

Cigarete od danas skuplje i to za 10 dinara po paklici

Odluka o poskupljenju cigareta iz niške fabrike već je objavljena u "Službenom glasniku"

  • 18

Cigarete niške fabrike duvana Filip Moris od danas su skuplje za 10 dinara po paklici, a nove cene su posledica uskladivanja akciza po novom kalendaru, koji će važiti od januara 2017. godine.

ISTINA O POSKUPLJENJU GORIVA: Kakve cene će nas sačekati na pumpama prvog dana Nove godine

Odluka o poskupljenju cigareta iz niške fabrike već je objavljena u "Službenom glasniku", a zbog usklađivanja specificnih akciza, poskupeo je i "pal mal" proizvodača Britiš ameriken tobako, a očekuje sa da će od Nove godine i ostali proizvođači cigareta podići cene.

Ministarka državne uprave i lokalne samouoprave Ana Brnabić je ranije najavila da će akcize na cigarete uskoro biti povećane za 2,28 dinara i da će po pakli cigareta iznositi 64 dinara.

Povećanja su predviđena predlogom izmena i dopuna Zakona o akcizama, koji predviđa da se u periodu od 2017. do 2020. godine na svakih pola godine akciza povećava za 1,5 dinar.

Cilj je dalja harmonizacija akcizne politike sa standardima EU, posebno kada je reč o cigaretama, u cilju smanjenja sive ekonomije u prometu akciznih proizvoda, posebno duvanskih.

Skupština bi do kraja meseca trebalo da izglasa ovaj zakon koji predviđa postepeno povećanje akciza, kako bi se u prihvatljivom vremenskom roku dostigao minimalan nivo oporezivanja akcizom koji u EU iznosi 90 evra na 1.000 cigareta, a u Srbiji je to sada 54 evra.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Komentari

  • LudZbunjen

    Neka poskupe i 200 din ne tangiram se neka spale sve

  • Dragana

    100 dinara da su skuplje opet bi ih svi kupovali,treba taj otrov jos poskupeti

  • Kkkk

    Da cene skuplje nego u eu a plate i poso nigde..super u srbiji pdv18%a u eu 3%sramota samo za dazbine nemoze da se zaradi a kamoli za hranu..zivimo dan komat..toliko o evropskom standardu..

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima