≫ 

Cigarete od danas skuplje i to za 10 dinara po paklici

Odluka o poskupljenju cigareta iz niške fabrike već je objavljena u "Službenom glasniku"

  • 18

Cigarete niške fabrike duvana Filip Moris od danas su skuplje za 10 dinara po paklici, a nove cene su posledica uskladivanja akciza po novom kalendaru, koji će važiti od januara 2017. godine.

ISTINA O POSKUPLJENJU GORIVA: Kakve cene će nas sačekati na pumpama prvog dana Nove godine

Odluka o poskupljenju cigareta iz niške fabrike već je objavljena u "Službenom glasniku", a zbog usklađivanja specificnih akciza, poskupeo je i "pal mal" proizvodača Britiš ameriken tobako, a očekuje sa da će od Nove godine i ostali proizvođači cigareta podići cene.

Ministarka državne uprave i lokalne samouoprave Ana Brnabić je ranije najavila da će akcize na cigarete uskoro biti povećane za 2,28 dinara i da će po pakli cigareta iznositi 64 dinara.

Povećanja su predviđena predlogom izmena i dopuna Zakona o akcizama, koji predviđa da se u periodu od 2017. do 2020. godine na svakih pola godine akciza povećava za 1,5 dinar.

Cilj je dalja harmonizacija akcizne politike sa standardima EU, posebno kada je reč o cigaretama, u cilju smanjenja sive ekonomije u prometu akciznih proizvoda, posebno duvanskih.

Skupština bi do kraja meseca trebalo da izglasa ovaj zakon koji predviđa postepeno povećanje akciza, kako bi se u prihvatljivom vremenskom roku dostigao minimalan nivo oporezivanja akcizom koji u EU iznosi 90 evra na 1.000 cigareta, a u Srbiji je to sada 54 evra.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ramdagadamdam

    26. decembar 2016 | 16:55

    Kad plate dignu po EU standardu onda nek se igraju sa EU akcizama. Nebitno da li se govori o cigaretama ili bilo cemu,dokle cete da se ponasate bre kao da je narod stado ovaca.

  • Djora

    26. decembar 2016 | 18:25

    Pa ako je akciza povecana za tri din.zasto onda poskupljenje jos sedam dinara .Sto bi reko procesor Vujic ,,sve lopov do lopova ,,

  • Тутор

    26. decembar 2016 | 17:21

    Све је стало, само цене расту.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA