• 4

Đukić Dejanović i Čadež složni: "Trudnice ne smeju da budu teret za firmu, već da se podstiču na rađanje"

Govorili su o promociji rađanja i boljim uslovima za radnike

  • 4

Ministarka bez portfelja Slavica Đukić Dejanović i predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež, jutros su gostujući na televizii Hepi naglasili da je najbitnije raditi na promociji rađanja i obezbeđenju sredstava za to.
DA NAS BUDE VIŠE! Vlada formirala Savet za populacionu politiku

– Trebalo bi da radimo sa ljudima da ne razmišljaju o trudnicama kao o teretu, nego da stiulišu buduće roditelje da imaju potomstvo. Poslodavcu je cilj da ima zadovoljnog roditelja, koji ima dovoljno vremena i novca za svoju porodicu, samim tim će dati veći doprinos i kompaniji za koju radi , jer će biti zadovoljniji – naglasio je Čadež.
PREDIVNE VESTI NATERAĆE VAS DA PROŠIRITE PORODICU: Roditeljski dodatak za drugo i treće dete stiže na ruke
Ministarka je govorila o Strategiji za podsticanje rađanja.
– Polazimo od Strategije za podsticanje rađanja, od potrebe da se evidentiraju i prate sve migracije iz sela u grad, ali i van Srbije, radiće se na unapređenju kvaliteta života svih sugrađana, a to ide paralelno sa ekonomskim oporavkom – kazala je Ðukić Dejanović.
Ona je dodala da će sve preduzete mere biti usmerene na podsticanje rađanja, a da se prvi rezultati mogu videti za pet ili deset godina.
(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mina

    ...i tako ja i nakon drugog porodiljskog zavrsih na birou.

  • S

    Pa sta cete onda preduzeti?I ja znam,da trudnice nisu i nemogu da budu teret za poslidavca.Ali retko koji poslodavac postuje zakon,čast izuzetcima.Činite li sta,na pervenciji da do ovakivih situacija ne dolazi?Čisto sumnjam,samo pricate jedno te isto,koja god vlast da je na čelu države.

  • Boki

    Najbolji podsticaj za radjanje je novac kod nas, jer to nam najvise fali.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima