• 16

NOVA PRAVILA ZA STANARE: Ako inspektor proceni tako, moraće da plate i krečenje cele zgrade?

Vlasnicima nekretnina na kraju će samo isporučiti račun. Oni koji ne budu izmirili dug, naći će se na spisku izvršitelja za naplatu

  • 16

Vlasnici stanova u zgradi sa koje otpada fasada moraće da izdvoje novac za njenu popravku, a ako to ne urade dobrovoljno, lokalna samouprava će angažovati firmu da to obavi. Vlasnicima nekretnina na kraju će samo isporučiti račun.

Plaši vas pojava upravnika zgrade? I treba! Oni će biti kao GESTAPO!

Oni koji ne budu izmirili dug, naći će se na spisku izvršitelja za naplatu.

Briga o fasadama će stupanjem na snagu Zakona o stanovanju i održavanju stambenih zgrada biti proglašena javnim interesom, pa će lokalna zajednica, imati odrešene ruke da se o njima stara ako to ne učine skupštine zgrada.

Ukoliko inspektor proceni da fasada na zgradi nije bezbedna, da su delovi skloni padu ili da je jednostavno ružna, moći će da narede stanarima da je poprave.

Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

Ako stanari ne obave potrebne aktivnosti na održavanju zgrade,a  to bi moglo prouzrokovati štetne posledice po život ili zdravje ljudi, životnu sredinu, privredu, ili imovinu veće vrednosti, radove na održavanju zgrade preuzima jedinica lokalne samouprave - piše u Zakonu o stanovanju.

Ovaj zakon omogućiće opštinama i gradovima da utvrde takve urbanističek zone ili blokove u kojima će vlasnike stanova obavezati da moraju redovno da popravljaju i kreče fasade. Opštine će moći posebnim odlukama da regulišu obaveze stambenih zajednica, pa i da zabrane postavljanje klima-uređaja na vidljivom delu zgrade.

(Telegraf.rs/Večernje novosti)

Komentari

  • Sumadinac

    @ZOKA zoko a sta cemo mi koji imamo kucu koju smo sami pravili nismo dobili za djabe a nemamo para kome mi da se zalimo

  • Sumadinac

    Ako nemaju para neka prodaju stan i kupe kucu koju ce sami odrzavati da vide kako je to lepo

  • Sumadinac

    Bravo dobili su stanove za dzabe e sad nemogu da odrzavaju sramota sve su to bumbari

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima