Ministarka Marija prenela Putinov stav o Obami i pomaganju teroristima: Ovaj potez je NEPRIJATELJSKI ČIN Amerike prema Rusima

Zaharova je rekla da bi isporučeno oružje brzo završilo u rukama džihadista i dodala da Vašington to mora da shvati

  • 7

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije objavilo je danas da odluku SAD o ublažavanju restrikcija na snabdevanje oružjem sirijskih pobunjenika vidi kao "neprijateljski čin" koji ugrožava bezbednost ruskih borbenih aviona i vojnog osoblja.

SAD oštro kritikovale ruski predlog!

To je javila ruska agencija RIA novosti pozivajući se na ovo ministarstvo, navodeći da administracija odlazećeg predsednika SAD Baraka Obame pokušava da zakomplikuje situaciju u svetu pre nego što novoizabrani predsednik Donald Tramp preuzme dužnost u Beloj kući u januaru naredne godine, prenosi Rojters.

TAS S precizira da je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova "neprijateljskim činom" okarakterisala to što je Barak Obama 23. decembra potpisao zakon o vojnom budžetu kojim se Pentagonu ovlašćuje isporuka ručnim protivavionskih bacača raketa naoružanoj sirijskoj opoziciji.

Zaharova je rekla da bi isporučeno oružje brzo završilo u rukama džihadista i dodala da Vašington to mora da shvati.

- Možda oni čak očekuju da se ovo desi, s obzirom na to da zapravo sponzorišu (terorističku organizaciju Džabhat al Nusra, koja je deo Al Kaide. Ovo teško da može da se nazove bilo kako drugačije do pomaganje i podržavanje terorista - izjavila je Zaharova i dodala da ova odluka "predstavlja direktnu pretnju po letelice ruskih vazdušnih snaga, ostalo rusko vojno osoblje i ambasadu Rusije u Siriji koja je više puta granatirana".

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • van gog

    27. decembar 2016 | 18:02

    nista tu nema novo amerika je na ovaj ili na onaj nacin naoruzavala isis to vise i budale znaju neznam dali ima coveka na planeti koji to nezna.nije los potez obznaniti te stvari jer zmija nevoli kada podignes kamen i ona se bidi oseca se nezasticeno lako je prepoznaju drugi pa hoce i da napadne kada je otkrijete .nema tu mnogo mudrosti ubili su sadama gadafija milosevica pokusali asada idu dalje cilj im je rusija e kako ce tu proci to bi i oni voleli da znaju jer lakse bi doneli odluku dali da napadaju.

  • Jeretik

    27. decembar 2016 | 21:33

    Ko vama brani da tone oruzja posaljete u Avganistan , Irak , i na svako drugo mesto gde su se Amerikanci uglibili ? Pomazite njihovim neprijateljima kao sto oni pomazu vasim .

  • Vlada

    27. decembar 2016 | 14:32

    Rusi nista nisu pogresili. I malo dete zna da su amerikanci zli. Rusija treba da baci atomsku bombu i da zavrsi poso

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA