Čikago ponovo postao grad gangstera! Ubijaju se na sve strane

Čikago već neko vreme pod lupom američke javnosti zbog rasta nasilja u tom gradu

  • 3

U Čikagu je proteklog božićnog vikenda oboren rekord po broju osoba ranjenih iz vatrenog oružja - 40 ljudi je upucano, od kojih je 12 preminulo.

Sve je počelo kao obična svađa, a onda je on uzeo flašu i ubio ga nasred ulice (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)

Pucnjave su počele incidentom, u kojem su na Badnje veče ubijena dva člana bandi, a završile se velikom pucnjavom na Božić, u kojoj su dva pripadnika bandi ubijena, a pet ih je ranjeno.

Policija je za vreme vikenda zaplenila 45 pištolja, što je više nego uobičajno, piše Index.hr.

Iz policije su poručili da napreduju u rešavanju nekoliko slučajeva ubistava, počinjenih za vreme vikenda, dodajući da se većina nasilnih incidenata dogodila u mestima koja imaju istoriju okršaja bandi.

Čikago već neko vreme pod lupom američke javnosti zbog rasta nasilja u tom gradu. Prema pisanju Čikago Tribjuna, u avgustu ove godine u tom gradu se dogodilo 78 ubistava, što je najveći broj ubistava od 1997. godine. To je više nego u Njujorku ili Los Anđelesu.

Podaci, takođe, pokazuju da je do 1. decembra ubijeno više od 700 osoba u Čikagu, što 2016. godinu čini rekordno nasilnom u tom gradu.

Zabeležen je porast od 58 odsto u broju ubistava i 48 odsto u broju pucnjava.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA