≫ 

SAD: Smešne su Erdoganove optužbe da pomažemo teroristima!

Erdogan je ranije danas izjavio da ima potvrđene dokaze za svoje tvrdnje

  • 11

Američki Stejt department odbacio je danas kao "smešne" optužbe turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana da koalicione snage na čelu sa SAD podržavaju terorističke grupe u Siriji među kojima su Islamska država i kurdske ekstremističke grupe YPG i PYD.

Erdogan: Imam dokaze da SAD podržava ISIS u Siriji

Portparol Stejt departmenta Mark Toner rekao je da ne postoji osnova za takve optužbe, prenosi Rojters.

Erdogan je ranije danas izjavio da ima potvrđene dokaze, sa fotografijama i video-snimcima, da koalicija na čelu sa SAD podržava terorističke grupe koje uključuju Islamsku državu i kurdske ekstremističke grupe YPG i PYD.

- Oni nas optužuju da podržavamo Daeš (Islamsku državu), a sada oni pružaju podršku terorističkim grupama koje uključuju Daeš, YPG, PYD - rekao je Erdogan na konferenciji za novinare u Ankari.

Takođe, Stejt department je saopštio da SAD ne snabdeva sirijsku opoziciju protiavionskim raketama koje se ispaljuju s ramena (MANPADS).

- Činjenica je da ne snabdevamo sirijsku opoziciju nijednom vrstom MANPADS-a. Naš stav o MANPADS-u se nije promenio i bili bismo veoma zabrinuti kada bi takva vrsta oružja dospela u Siriju - rekao je portparol Stejt departmenta Mark Toner.

Rusija je ranije danas saopštila da je odluka SAD da ublaži ograničenja o naoružavanju sirijskih pobunjenika otvorila mogućnost za isporuku protivavionskih raketa koje se ispaljuju s ramena, što bi, kako je upozorila, direktno ugrozilo ruske snage u Siriji, navodi britanska agencija.

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sudija

    28. decembar 2016 | 02:33

    I maloj deci je jasno da su Amerikanci stvorili ISIS i sigurno je da ih naoruzavaju kroz neku izmisljenu kategoriju " umerena opozicija" koja je naoruzana i vodi gradjanski rat po Bliskom istoku.

  • Koala

    28. decembar 2016 | 07:42

    Gospodo ameri i slepac vidi da ste vi stvorili ISS a i gospodin Erdogan glumi slepa coveka kad ISS u Siriji nestaje radijo je sve po naredenju gospode Amera srusijo Ruski avion i sad bi dase opere a gospodo Ameri viste u ratu u Bosni I Hercegovini u akciji padobran pricali svetu da saljete pomoc u svemu samo ne u oruzju zarobljani vasi paketi namenjeni muslimanima puni oruzja i municije sramota ali vi za to neznate

  • BALKANSKI SPIJUN

    28. decembar 2016 | 00:25

    Smesni ste vi jer je to tako ocigledno...a i taj Erogan bi sad da se opere al tesko bajo moj...spaljeni konvoji se tesko mogu sakriti

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA