• 32

Ko nema novu ličnu kartu, neće moći da podigne penziju?

- Na koji način će se banke odnositi prema činjenici da je lična karta istekla, pri čemu nije sporan identitet građanina, kao i osnov isplate penzija, nije u nadležnosti MUP-a - kažu u policiji

  • 32

Iako rok važenja ličnih karata izdatih na starom obrascu ističe 31. decembra 2016. godine građani će i nakon tog roka moći da podnesu zahtev za izdavanje nove, međutim, pošto produženja roka važenja neće biti, penzioneri bez nove neće moći na šalterima banaka i pošta da podignu penziju.
SAZNAJEMO: Ako do Nove godine ne zamenite staru ličnu kartu, evo kad to možete uraditi

- Na koji način će se banke odnositi prema činjenici da je lična karta istekla, pri čemu nije sporan identitet građanina, kao i osnov isplate penzija, nije u nadležnosti MUP-a - kažu u policiji.
U bankama još ne znaju kako će tretirati penzionere koji nemaju novu ličnu kartu. Jedina opcija je da novac podižu na bankomatu.
- Biometrijske lične karte u skladu sa Zakonom o ličnoj karti počele su da se izdaju u aprili 2008. godine - podsećaju u MUP-u:
Foto: Telegraf

Foto: Telegraf


- Izmenama i dopunama tog zakona 4. juna 2011. godine produžen je rok za zamenu na još pet godina i propisano da lične karte na starom obrascu važe najduže do 31. 12. 2016. Ministarstvo unutrašnjih poslova u više navrata apelovalo je na i obaveštavalo građane da je potrebno da zamene lične karte na starom obrascu, uključujući i one sa trajnim važenjem.
(Telegraf.rs / Večernje novosti)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Јасмина

    Ко на банкомату диже пензију,не треба му л.к..

  • Soylant green

    U sredini nove licne je masonsko oko bolje se zagledajte

  • Dzoni92

    Ajde sad penzioneri lepo vratite tih 5000 dinara sto ste dobili

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima