• 2
 ≫ 

U 2016. godini, Fondacija Ana i Vlade Divac obezbedila 2,7 miliona dolara za razvojne i humanitarne projekte

 ≫ 

Krov nad glavom za skoro 200 ljudi, podrška za posao za 240 porodica, 31 objekat za decu, 135 omladinskih projekata, pomoć za 36 porodica koje su dobile drugo ili treće dete i 350 tona pomoći za izbeglice sa Bliskog istoka

 • 2

I u 2016.godini, Fondacija Ana i Vlade Divac bila je usmerena na unapređenje uslova za odrastanje i obrazovanje dece, podršku omladinskim projektima, ekonomsko osnaživanje najugroženijih kroz pomoć u započinjanju ili razvoju posla u poljoprivredi, pomoć u obnovi poplavljenih područja i na pružanje pomoći izbeglicama sa Bliskog istoka a vrednost realizovanih projekata iznosi 2,7 miliona dolara.

Obnovljen je i opremljen 31 vrtić, škola i zdravstvena ustanova koje svakodnevno koristi više od 15.000 dece. U okviru projekta Bebe u modi, 36 porodica koje su dobile drugo ili treće dete su dobijale redovnu mesečnu pomoć. U cilju unapređenja položaja mladih i njihovog većeg uključivanja u lokalnu zajednicu u okviru projekta Divac omladinski fondovi, Fondacija je pomogla da 1400 mladih ljudi realizuje 135 omladinskih inicijativa u 11 opština u Srbiji.

U okviru projekta Divac poljoprivredni fondovi, u saradnji sa 9 opština u Srbiji, obezbeđena je podrška da 145 porodica započne ili razvije sopstveni posao u poljoprivredi. Pored toga, Fondacija je sa partnerima nastavila da pomaže obnovu područja poplavljenih 2014. godine, dodelivši 95 grantova za obnovu oštećenih malih privatnih radnji ili poljoprivrednih gazdinstava u opštinama Ljubovija, Obrenovac, Valjevo, Osečina i Mali Zvornik i obnovila 64 porodične kuće u Obrenovcu. Tako je zahvaljujući podršci Fondacije, ukupno 240 porodica iz različitih krajeva Srbije započelo, razvilo ili obnovilio sopstveni posao ili poljoprivrednu proizvodnju.

Foto: Promo

Foto: Promo

Tim Fondacije je i u 2016. godini radio na pružanju pomoći izbeglicama, a od eskalacije izbegličke krize, sredinom 2015. godine, pa do kraja 2016. godine, zahvaljujući donatorima podeljeno je 350 tona humanitarne pomoći za više od 350.000 izbeglica. Fondacija je osim pružanja direktne humanitarne pomoći izbeglicama radila i na pružanju podrške lokalnim samoupravama i zajednicama najviše pogođenim izbegličkom krizom. Rekonstruisano je i 8 smeštajnih jedinica u najvećem centru za azil u Krnjači i opremljeni su dva kutka za decu u centrima za azil u Sjenici i Tutinu, kao i narodna kuhinja u Subotici čije usluge koristi i lokalno socijalno ugroženo stanovništvo i izbeglice.

Foto: Promo

Foto: Promo

Fondacija Ana i Vlade Divac zahvaljuje svim partnerima i donatorima na poverenju i podršci dosadašnjim akcijama, koje su pomogle onima kojima je u protekloj godini bilo najpotrebnije.

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

 • Dobrivoje

  4. januar 2017 | 12:44

  Novac je Sorosev a ne njihov.Treba znati istinu ma kakva da je.

  6
  4

  Podelite komentar

 • Doberman

  29. decembar 2016 | 03:04

  fala, brte, samo nek je od srca jer tvoje je carstvo nebesko.

  5
  1

  Podelite komentar

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Ne želim da budem informisan
Ok