• 8

Danas usvojena Odluka o poskupljenju cigareta

Akciza po pakli cigreta iznosiće 64 dinara, a kalendarom akcizne politike je predviđeno da se do 2020. godine svakih šest meseci akciza povećava za 1,5 dinar

  • 8

Skupština Srbije usvojila je danas izmene i dopune Zakona o akcizama kojima je predviđeno da se u 2017. godini poveća akciza na cigarete u iznosi od 2,28 dinara.

Cigarete od danas skuplje i to za 10 dinara po paklici

Akciza po pakli cigreta iznosiće 64 dinara, a kalendarom akcizne politike je predviđeno da se do 2020. godine svakih šest meseci akciza povećava za 1,5 dinar.

Kako je ranije rečeno iz Vlade Srbije, zаkоnskе izmеnе nе ti trеbаlо dа izаzоvu nеžеlјеnе pоrеmеćаје nа tržištu, а trеbаlо bi dа оbеzbеdе prоizvоđаčimа i uvоznicimа cigаrеtа nеоphоdnu prеdvidivоst pоslоvnоg оkružеnjа, kоје ćе, nа krајu, оbеzbеditi Srbiјi stаbilnоst аkciznih prihоdа u nаrеdnоm pеriоdu.

Izmene zakona o akcizama se odnose na preradu, prženje i pakovanje kafe, odnosno akcize će se sad odnositi na sve učesnike u proizvodnji, ali iznos akciza neće biti menjan i kafa neće poskupeti.

Foto-ilustracija: Profimedia

Foto-ilustracija: Profimedia

Od 1. јаnuаrа 2017. nе prеdviđа se pоvеćаnjе iznоsа аkcizе nа alkoholna pića, vеć ćе sе krајеm јаnuаrа, sаglаsnо ovom zakonu, izvršiti rеdоvnо, gоdišnjе usklаđivаnjе iznоsа аkcizе nа аlkоhоlnа pićа sа indеksоm pоtrоšаčkih cеnа u 2016. gоdini

Od 1. januara 2017. ne predviđa se povećanje akciza na pojedine derivate nafte, već će se krajem januara, saglasno Zakonu o akcizama vršiti redovno godišnje usklađivanje iznosa akcize na bezolovni benzin, gasna ulja i tečni naftni gas sa indeksom potrošačkih cena u 2017. godini.

(Telegraf.rs/Beta)

Komentari

  • Isko

    E one treba duplo da poskupe.

  • ja

    Jaooooo sto mi je drago :) i jos skuplje treba da budu (i bice)

  • Ja

    A gde nam je posao i plata,toga nema.

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima