• 4

Ukida se povraćaj PDV na bebi hranu i opremu, roditeljima sledi naknada!

Zakon o finansijskoj podršci porodicama sa decom treba da uredi jednokratnu isplatu novčanih sredstava na ime kupovine hrane i opreme za bebe, a više roditelja će ostvariti pravo na ovu nadoknadu, jer će svi roditelji koji imaju pravo na roditeljski dodatak dobiti uvećanje

  • 4

Skupština Srbije usvojila je danas izmene Zakona o porezu na dodatu vrednost kojima je predviđeno ukidanje prava na povraćaj PDV-a za kupovinu hrane i opreme za bebe.

Prestonica će častiti prvorođene mališane u 2017: Počinje trka za 2.500 evra!

KATASTROFALNI PODACI O ABORTUSIMA: Nije ni čudo što Srbiji ne raste natalitet

Roditelji, od 1. januara očekuje vas najlepša stvar na svetu!

Naime, ukidanje prava na refundaciju PDV-a stupiće na snagu tek kada se usvoji zakon o finsijskoj podršci porodicama sa decom, na kome se radi, a koji će omogućiti da svi roditelji novorođenih beba imaju pravo na nadoknadu, kao socijalnu meru.

Zakon o finansijskoj podršci porodicama sa decom treba da uredi jednokratnu isplatu novčanih sredstava na ime kupovine hrane i opreme za bebe, a više roditelja će ostvariti pravo na ovu nadoknadu, jer će svi roditelji koji imaju pravo na roditeljski dodatak dobiti uvećanje.

U obrazloženju izmena Zakona o PDV se navodi da institut refundacije PDV-a za kupovinu hrane i opreme za bebe nije u skladu sa propisima EU, te će se ukidanjem tog instituta obaviti dalje usklađivanje sa propisima EU.

Foto-ilustracija: Profimedia

Foto-ilustracija: Profimedia

Izmena i dopunama Zakona o PDV-u sa 20 odsto biće smanjen PDV za promet i uvoz drvenih briketa i peleta na 10 odsto od 1. januara 2017. godine.

Usvojene su i izmene Zakona o poreskom postupku i poreskoj administraciji koje predviđaju da, radi funkcionalnog jedinstva u sprovođenju poreskih propisa, drugostepeni poreski postupak vodi drugostepeni organ - Ministarstvo finansija.

Skupština je usvojila i izmene Zakona o upisu javne svojine koje omogućavaju svim subjektima da najkasnije do 31. decembra 2017. godine podnesu naknadni zahtev za upis

Usvojene su i izmene zakona o tržištu kapitala i o prezumanju akcionarskih društava.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Komentari

  • "мали филоѕоф"

    . . ."prava na povraćaj". . . Па, повраћај(мо)

  • Tanja jedna

    Bravo za vlast! Smanjili plate poskupili struju, vratili tv pretplatu, suruju sa Miskovicem, Kosmajcen i ostalom bagrom... ukinuli povracaj pdv za bebe... Zaista svaka cast. I moja baba sa 4 razreda skole mogla bi ovako da vodi drzavu i prica o suficitu...

  • Neko tamo...

    A,dečiji dodatak malo veći od 2 hiljade po detetu! Bruka i sramota!

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima