• 0

Optuženi za ubistvo Nikole Bojovića izašao pred sud i izgovorio samo 2 reči

Miloš Vojinović, koji je optužen i da je bio deo kriminalnog klana koji je ubio rođenog brata Luke Bojovića, Nikolu, priznao da je učestvovao u zločinima

  • 0

Miloš Vojinović, koji je optužen da je učestvovao u ubistvu Miloša Vidakovića 2013. u Budvi i bio deo kriminalnog klana koji je ubio rođenog brata Luke Bojovića, Nikolu, priznao je juče pred Specijalnim sudom u Beogradu da je učestvovao u zločinima.

Počinje suđenje za ubistvo brata Luke Bojovića

- Kriv sam - bilo je sve što je Vojinović rekao pred sudom, a detaljno bi o ovim događajima trebalo da govori 16. januara.

Ostali optuženi, Miloš Delibašić i Saša Cvetanović, negirali su navode optužnice, dok se Slobodanu Šaranoviću, Ratku Koljenšiću i Slaviši Novakoviću sudi u odsustvu.

- Razumeo sam optužnicu. Nisam kriv, ali neću da iznosim odbranu. Nema osnova da mi se sudi - rekao je Delibašić.

Prema navodima optužnice koja je juče pročitana, kriminalnu grupu organizovali su Šaranović i Miloš Delibašić i napravili plan da ubiju Filipa Koraća, Luku Đurovića, koji je u međuvremenu poginuo, jer su smatrali da pripadaju klanu Luke Bojovića.

Šaranović je, kako se navodi, verovao da Bojović stoji iza ubistva njegovog brata Branislava, koje se 2009. dogodilo u Beogradu. Osim pomenutih, nameravali su da ubiju i optuženog Cvetanovića kako ne bi progovorio, kao i da napadnu i polome ekstremitete načelniku policije jer je učestvovao u rasvetljavanju pljačke Izrael dajmond centra, zbog koje je Delibašić bio uhapšen.

U optužnici se navodi i da je Šaranović naredio ubistvo Nikole Bojovića iz osvete Luki, kao i da je izvršiocima Koljenšiću i Cvetanoviću platio po 30.000 evra.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima