• 0

SRBIJA SE BELI: Sneg pada na Zlatiboru i Sjenici, vozači, oprez zbog poledice

Povremene slabe snežne padavine na jugu i jugozapadu zemlje uslovljavaju mokre kolovoze i u nižim predelima Srbije, zbog čega može doći do pojave poledice na koju posebno upozoravamo vozače

  • 0

Sneg umerenog intezita pada na Zlatiboru i Sjenici, dok na prilaznim putevima zimskim turističkim centrima negde snega ima na kolovozu ugaženog i do pet centimetara, saopštio je jutros AMS S.
BEZBEDNIJE NEBO IZNAD SRBIJE: Posle 30 godina dobijamo tri nova radara

Zimske uslovi vožnje očekuju vozače uglavnom na putevima u planinskim predelima centralne, zapadne i južne Srbije.
Povremene slabe snežne padavine na jugu i jugozapadu zemlje uslovljavaju mokre kolovoze i u nižim predelima Srbije, zbog čega može doći do pojave poledice na koju posebno upozoravamo vozače.
Vozačima se savetuje da drže veće odstojanje u odnosu na druge učesnike u saobraćaju, jer je zaustavni put vozila duži zbog poledice, pa je samim tim i opasnost od lančanih sudara i izletanja sa puta veća.
Zbog radova na popravci podzemnog kabla koji je u sklopu javnog osvetljenja, a koji se nalazi u srednjem pojasu autoputa E/75, kroz Beograd, u smeru Beograd-Niš kod isključenja "Konjarnik" neophodna je opreznija vožnja.
Radovi će se izvoditi danas u vremenu od 7 do 14 sati, u krajnjoj levoj, brzoj traci, a biće obezbeđeni privremenom saobraćajnom signalizacijom i opremom.
Zbog predprazničnih dana u kojim se nalazimo, vozače očekuje pojačan intenzitet saobraćaja na graničnim prelazima.
Prema poslednjim informacijama Uprave granične policije, na našim putničkim terminalima, trenutno, nema dužih zadržavanja od 20 minuta.
Međutim, u slučaju promene i dužeg zadržavanja na pojedinim, vozačima savetujemo korišćenje manjih, alternativnih graničnih prelaza.
Radno vreme graničnih prelaza sa Mađarskom, kao što su "Bački Vinogradi", "Ðala", "Bajmok" i "Horgoš II", je od 7-19 h., dok su GP "Horgoš", "Bački Breg" i "Kelebija" otvoreni 24 sata.
U danima intezivnog saobraćaja kada mogu biti višesatna zadržavanja na graničnim prelazima sa Hrvatskom, "Batrovci" i "Šid", vozačima savetujemo korišćenje alternativnih graničnih prelaza poput GP "Bačka Palanka", "Sot", "Ljuba", "Neštin" ili "Bogojevo".
(Telegraf.rs / Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima