• 0

SRBIJA SE BELI: Sneg pada na Zlatiboru i Sjenici, vozači, oprez zbog poledice

Povremene slabe snežne padavine na jugu i jugozapadu zemlje uslovljavaju mokre kolovoze i u nižim predelima Srbije, zbog čega može doći do pojave poledice na koju posebno upozoravamo vozače

  • 0

Sneg umerenog intezita pada na Zlatiboru i Sjenici, dok na prilaznim putevima zimskim turističkim centrima negde snega ima na kolovozu ugaženog i do pet centimetara, saopštio je jutros AMS S.

 

BEZBEDNIJE NEBO IZNAD SRBIJE: Posle 30 godina dobijamo tri nova radara

 

Zimske uslovi vožnje očekuju vozače uglavnom na putevima u planinskim predelima centralne, zapadne i južne Srbije.

 

Povremene slabe snežne padavine na jugu i jugozapadu zemlje uslovljavaju mokre kolovoze i u nižim predelima Srbije, zbog čega može doći do pojave poledice na koju posebno upozoravamo vozače.

 

Vozačima se savetuje da drže veće odstojanje u odnosu na druge učesnike u saobraćaju, jer je zaustavni put vozila duži zbog poledice, pa je samim tim i opasnost od lančanih sudara i izletanja sa puta veća.

 

Zbog radova na popravci podzemnog kabla koji je u sklopu javnog osvetljenja, a koji se nalazi u srednjem pojasu autoputa E/75, kroz Beograd, u smeru Beograd-Niš kod isključenja "Konjarnik" neophodna je opreznija vožnja.

 

Radovi će se izvoditi danas u vremenu od 7 do 14 sati, u krajnjoj levoj, brzoj traci, a biće obezbeđeni privremenom saobraćajnom signalizacijom i opremom.

 

Zbog predprazničnih dana u kojim se nalazimo, vozače očekuje pojačan intenzitet saobraćaja na graničnim prelazima.

 

Prema poslednjim informacijama Uprave granične policije, na našim putničkim terminalima, trenutno, nema dužih zadržavanja od 20 minuta.

 

Međutim, u slučaju promene i dužeg zadržavanja na pojedinim, vozačima savetujemo korišćenje manjih, alternativnih graničnih prelaza.

 

Radno vreme graničnih prelaza sa Mađarskom, kao što su "Bački Vinogradi", "Ðala", "Bajmok" i "Horgoš II", je od 7-19 h., dok su GP "Horgoš", "Bački Breg" i "Kelebija" otvoreni 24 sata.

 

U danima intezivnog saobraćaja kada mogu biti višesatna zadržavanja na graničnim prelazima sa Hrvatskom, "Batrovci" i "Šid", vozačima savetujemo korišćenje alternativnih graničnih prelaza poput GP "Bačka Palanka", "Sot", "Ljuba", "Neštin" ili "Bogojevo".

 

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA