• 6

Život joj je visio o koncu, ali je rešila da rizikuje i uspela: Užičanka je najhrabija majka predivne devojčice

- Ispunio mi se životni san, postala sam majka. Nemam reči da opišem svoju sreću - rekla je Kristina nakon što su joj prineli bebicu koja je na svet došla sa tri kilograma i 350 grama - rekla je Kristina

  • 6

Godinama je pokušavala da zatrudni prirodnim putem i onda se odlučila za vantelesnu oplodnju. Lekari su joj odstranili oba jajovoda iako je znala da ako ne uspe vantelesna, nikada više neće moći da zatrudni. U klinici u Višegradskoj ubačena su joj u aprilu ove godine tri embriona, ali je jedan ubrzo uginuo.

BRAVO ZA VALJEVO: U Centru za vantelesnu oplodnju rođene su 203 bebe!

BESPLATNA VANTELESNA OPLODNJA ZA ŽENE DO 42: Srbija juri više beba, Vlada nije zadovoljna natalitetom

- U trećem mesecu trudnoće javila se u bolnicu zbog bolova. Prethodno su lekari u Beogradu konstatovali trudnoću, odnosno postojanje samo jednog embriona u šupljini - priča dr Vladislav Tripković, načelnik Ginekološkog odeljenja užičke bolnice.

Dr Tripković je zajedno s primarijusom Radetom Markovićem zbog bolova i krvarenja morao hitno da obavi carski rez Kristini u jedanaestoj nedelji trudnoće, saznaje "Blic".

Foto-ilustracija: Profimedia/Glow Wellness RM

Foto-ilustracija: Profimedia/Glow Wellness RM

- U materici je bio vitalan plod, ali je na rogu materice postojao još jedan plod koji je svojim razvojem doveo do prsnuća tog dela materice. Kristinin život je visio o koncu - seća se dr Marković.

Lekari nisu znali šta da rade: da li da odstrane i bebu koja je bila u drugom delu materice i tako spasu Kristinu ili da rizikuju život i majke i bebe. Dr Marković kaže da se za 35 godina koliko radi u porodilištu u Užicu nikada ništa slično nije desilo.

- Nije nimalo lako prelomiti u tom trenutku. Rekonstrisali smo rog materice, odstranili embrion iz stomaka s prsnutim delom materice i pružili šansu ženi da iznese trudnoću do kraja. Sve uz ogroman rizik - ukazuje dr Tripković.

Nakon neizvesne situacije, Kristina je prekjuče postala majka zdrave devojčice Đurđe.

- Ispunio mi se životni san, postala sam majka. Nemam reči da opišem svoju sreću - rekla je Kristina nakon što su joj prineli bebicu koja je na svet došla sa tri kilograma i 350 grama.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima