• 6

Život joj je visio o koncu, ali je rešila da rizikuje i uspela: Užičanka je najhrabija majka predivne devojčice

- Ispunio mi se životni san, postala sam majka. Nemam reči da opišem svoju sreću - rekla je Kristina nakon što su joj prineli bebicu koja je na svet došla sa tri kilograma i 350 grama - rekla je Kristina

  • 6

Godinama je pokušavala da zatrudni prirodnim putem i onda se odlučila za vantelesnu oplodnju. Lekari su joj odstranili oba jajovoda iako je znala da ako ne uspe vantelesna, nikada više neće moći da zatrudni. U klinici u Višegradskoj ubačena su joj u aprilu ove godine tri embriona, ali je jedan ubrzo uginuo.

BRAVO ZA VALJEVO: U Centru za vantelesnu oplodnju rođene su 203 bebe!

BESPLATNA VANTELESNA OPLODNJA ZA ŽENE DO 42: Srbija juri više beba, Vlada nije zadovoljna natalitetom

- U trećem mesecu trudnoće javila se u bolnicu zbog bolova. Prethodno su lekari u Beogradu konstatovali trudnoću, odnosno postojanje samo jednog embriona u šupljini - priča dr Vladislav Tripković, načelnik Ginekološkog odeljenja užičke bolnice.

Dr Tripković je zajedno s primarijusom Radetom Markovićem zbog bolova i krvarenja morao hitno da obavi carski rez Kristini u jedanaestoj nedelji trudnoće, saznaje "Blic".

Foto-ilustracija: Profimedia/Glow Wellness RM

Foto-ilustracija: Profimedia/Glow Wellness RM

- U materici je bio vitalan plod, ali je na rogu materice postojao još jedan plod koji je svojim razvojem doveo do prsnuća tog dela materice. Kristinin život je visio o koncu - seća se dr Marković.

Lekari nisu znali šta da rade: da li da odstrane i bebu koja je bila u drugom delu materice i tako spasu Kristinu ili da rizikuju život i majke i bebe. Dr Marković kaže da se za 35 godina koliko radi u porodilištu u Užicu nikada ništa slično nije desilo.

- Nije nimalo lako prelomiti u tom trenutku. Rekonstrisali smo rog materice, odstranili embrion iz stomaka s prsnutim delom materice i pružili šansu ženi da iznese trudnoću do kraja. Sve uz ogroman rizik - ukazuje dr Tripković.

Nakon neizvesne situacije, Kristina je prekjuče postala majka zdrave devojčice Đurđe.

- Ispunio mi se životni san, postala sam majka. Nemam reči da opišem svoju sreću - rekla je Kristina nakon što su joj prineli bebicu koja je na svet došla sa tri kilograma i 350 grama.

(Telegraf.rs)

Komentari

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima