Zbog greške u bolnici spermom jednog muškarca oplodili 26 žena

Centar ističe da se nesrećan slučaj dogodio između aprila 2015. i novembra ove godine i da žali što su parovi umešani u ovaj slučaj morali da prime lošu vest

  • 6

Muškarac koji je poslao svoju spermu holandskoj klinici za veštačku oplodnju u Utrehtu možda je dobio više potomaka nego što se tome nadao.

DRŽAVA ĆE SE JAKO BORITI PROTIV ABORTUSA: U program se uključuju i SVEŠTENICI

Zbog onoga što je nazvano “greškom u proceduri”, postoji verovatnoća da su spermom jednog istog donora oplođene jajne ćelije do 26 žena, navodi Medicinski centar Univerziteta u Utrehtu.

Polovina žena je trudno ili su se već porodile, dok su embrioni drugih žena trenutno zamrznuti, piše Newser.

Centar navodi da postoji mali rizik da su jajne ćelije oplođene spermom koja ne pripada predviđenom ocu, ali da ta mogučnost nije isključena.

Centar ističe da se nesrećan slučaj dogodio između aprila 2015. i novembra ove godine i da žali što su parovi umešani u ovaj slučaj morali da prime lošu vest, piše BBC.

Glavni uzrok problema je stara sperma koja je iz nekog razloga ostala u medicinskim instrumentima, pišu holandski mediji.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vota

    29. decembar 2016 | 16:08

    To nine greska vec zla namera stari spermatozoidi mogu da budu zivi u Toj sredini vrlo malo tako da one i ne mogu da oplode jajnu celiju a zar se tu ne koriste instrumenti za jednokratnu upotrebu ako je tako oni se znaci I ne sterilisu.Da je u pitanju Afrika ne bi verovao mozda je taj strucnjak izvrsio oplodnju svojim materijalom takvih je slucajeva u proslosti bilo

  • Jovan

    29. decembar 2016 | 17:22

    Ko radi taj i gresi,mozda je donator druge boje koze ?

  • mama

    30. decembar 2016 | 11:25

    Mozda je tata isisovac

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA