• 6

Zbog greške u bolnici spermom jednog muškarca oplodili 26 žena

Centar ističe da se nesrećan slučaj dogodio između aprila 2015. i novembra ove godine i da žali što su parovi umešani u ovaj slučaj morali da prime lošu vest

  • 6

Muškarac koji je poslao svoju spermu holandskoj klinici za veštačku oplodnju u Utrehtu možda je dobio više potomaka nego što se tome nadao.
DRŽAVA ĆE SE JAKO BORITI PROTIV ABORTUSA: U program se uključuju i SVEŠTENICI

Zbog onoga što je nazvano “greškom u proceduri”, postoji verovatnoća da su spermom jednog istog donora oplođene jajne ćelije do 26 žena, navodi Medicinski centar Univerziteta u Utrehtu.
Polovina žena je trudno ili su se već porodile, dok su embrioni drugih žena trenutno zamrznuti, piše Newser.
Centar navodi da postoji mali rizik da su jajne ćelije oplođene spermom koja ne pripada predviđenom ocu, ali da ta mogučnost nije isključena.
Centar ističe da se nesrećan slučaj dogodio između aprila 2015. i novembra ove godine i da žali što su parovi umešani u ovaj slučaj morali da prime lošu vest, piše BBC.
Glavni uzrok problema je stara sperma koja je iz nekog razloga ostala u medicinskim instrumentima, pišu holandski mediji.
(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima