SIRIJA SLOBODNA: Primirje stupilo na snagu širom zemlje

Sirijska vlada smatra da primirje koje bi u ponoć trebalo da stupi na snagu širom Sirije predstavlja "pravu priliku" za političko rešenje gotovo šestogodišnjeg rata u toj zemlji

  • 2

Primirje širom Sirije, koje je dogovoreno uz posredovanje Rusije i Turske, stupilo je danas na snagu u ponoć po lokalnom vremenu. Sporazum ne uključuje teroriste kao što je Islamska država, navodi AFP.

TURSKA I RUSIJA POSTIGLE VAŽAN DOGOVOR?! Ankara spremna za sporazume, Kremlj ne želi da komentariše

Teroristi OPET napali rusku ambasadu: Ovog puta na meti zgrada u Damasku

Sirijska vlada smatra da primirje koje bi u ponoć trebalo da stupi na snagu širom Sirije predstavlja "pravu priliku" za političko rešenje gotovo šestogodišnjeg rata u toj zemlji.

- To je prava prilika za političko rešenje krize kako bi se okončalo krvoproliće - rekao je ranije danas sirijski ministar spoljnih poslova Valid Mualem sirijskoj državnoj televiziji, prenosi AFP.

Predsednik Sirije Bašar al Asad rekao je ruskom predsedniku Vladimiru Putinu da je spreman da poštuje sporazum o prekidu vatre u Siriji, saopštio je nešto ranije Kremlj.

Putin i Asad su razgovarali telefonom i saglasili se da će početak sirijskih mirovnih pregovora u Kazahstanu biti "važan korak ka konačnom rešenju krize", naveo je Kremlj u saopštenju, prenosi Rojters.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miki

    30. decembar 2016 | 01:40

    Naravno primirje kad su srusili cijelu drzavu.

  • Давид

    30. decembar 2016 | 20:21

    Главно питање је ко је сад следећи ?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA