• 0

VOZAČI, STRPLJENJA: Očekuje se pojačan saobraćaj na putevima, polako i bez nervoze!

Povoljni vremenski uslovi za ovo doba godine, na putevima u nižim predelima donosi dobru prohodnost i uglavnom suve kolovoze, saopštio je AMS S

  • 0

Poslednji radni dan u ovoj godini sigurno će uticati da se intezitet saobraćaja dodatno pojača, kako na autoputevima, naplatnim rampama i pojedinim graničnim prelazima, tako i na svim ostalim pravcima u Srbiji, a posebno, onim koji vode ka zimskim turističkim centrima, vikend naseljima, banjama i jezerima.

SRBIJA SE BELI: Sneg pada na Zlatiboru i Sjenici, vozači, oprez zbog poledice

VOZAČI, OPREZ: Najavljen je sneg, moguća poledica

Povoljni vremenski uslovi za ovo doba godine, na putevima u nižim predelima donosi dobru prohodnost i uglavnom suve kolovoze, saopštio je AMS S.

Dani pojačanog saobraćaja karakteristični su po većem broju saobraćajnih nezgoda, koje su često uzrok usporene vožnje, zbog kojih dolazi do formiranja kolona kada je potrebno imati više strpljenja i kada ne treba ulaziti u ona rizična i opasna obilaženja kolona. Saobraćaj će biti pojačan i na graničnim prelazima, a najopterećeniji su Horgoš sa Mađarskom, Batrovci, sa Hrvatskom, a veći broj vozila očekuje se i na graničnim prelazima sa Makedonijom, BIH, Crnom Gorom i Rumunijom.

Međutim, u slučaju promene i dužih zadržavanja svakako savetujemo korišćenje manjih i alternativnih graničnih prelaza.

Foto: Tanjug/Dušan Aničić

Foto: Tanjug/Dušan Aničić

Prema poslednjim informacijama Uprave granične policije RS, na našim putničkim terminalima, trenutno, nema dužih zadržavanja od 20 minuta.

Radno vreme graničnih prelaza sa Mađarskom, kao što su "Bački Vinogradi", "Ðala", "Bajmok" i "Horgoš II", je od 7-19 h., dok su GP "Horgoš", "Bački Breg" i "Kelebija" otvoreni 24 sata.

U danima intezivnog saobraćaja kada mogu biti višesatna zadržavanja na graničnim prelazima sa Hrvatskom, "Batrovci" i "Šid", vozačima savetujemo korišćenje alternativnih graničnih

prelaza poput GP "Bačka Palanka", "Sot", "Ljuba", "Neštin" ili "Bogojevo".

Unarednim danima za vreme novogodišnjih i božićnih praznika očekujemo pojačan saobraćaj i na graničnim prelazima sa

Bosnom i Hercegovinom, Bugraskom, Rumunijom i Makedonijom.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima