• 1

Makedonija dobila novi parlament

Na inauguracionoj sednici, kojom je predsedavao predsedavajući prethodnog saziva Trajko Veljanoski, bilo je prisutno 118 poslanika

  • 1

U Makedoniji je danas konstituisan novi sastav parlamenta nakon verifikacije mandata 120 poslanika.
Lopov ukrao odeću u selu kod Tetova, zavukao je ruke u džepove i shvatio da se u njima nalazi 23.000 evra


Na inauguracionoj sednici, kojom je predsedavao predsedavajući prethodnog saziva Trajko Veljanoski, bilo je prisutno 118 poslanika, prenosi MIA.
Veljanoski je kazao da će novi predsedavajući biti izabran nakon formiranja desetočlanog Komiteta za izbor i postavljenja.
Makedonska agencija navodi da je u parlamentu 51 poslanik koalicije na čelu sa VMRO-DPMNE, 49 poslanika SDSM, dok četiri stranke koje predstavljaju Albance DUI, BESA, Savez Albanaca i DPA imaju redom po deset, pet, tri i dva poslanička mesta.
Nakon konstituisanja parlamenta predsednik Makedonije je dužan da u roku od deset dana dodeli mandat za sastavljanje vlade stranci ili strankama koje imaju parlamentarnu većinu, a mandatar koji sastavlja novu vladu ima 20 dana da odabere članove kabineta i odredi program vlade.
(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

PoŔaljite nam VaŔe snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi koriŔćenja.

Komentari

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs Ŕalje obaveŔtenja o najnovijim vestima