≫ 

Pronađeni zastrašujući video-snimci džihadista, Španija pojačala mere bezbednosti pred Novu godinu

Pronalazak tih snimaka usledio je pošto su u sredu uhapšena dvojica Španaca, kojima je u petak sudija Državnog suda, specijalizovanog za terorizam odredio meru pritvora

  • 1

Španska policija pronašla je u petak video snimke naoružanih džihadista ispred fotografije trga Puerte del Sol u Madridu gde se hiljade ljudi pripremaju za doček Nove godine uz pojačane mere bezbednosti, saopštio je izvor iz pravosuđa.

U Indiji na pijacama preprodaju snimke silovanih žena! Žrtve su od 6 do preko 60 godina

Pronalazak tih snimaka usledio je pošto su u sredu uhapšena dvojica Španaca, kojima je u petak sudija Državnog suda, specijalizovanog za terorizam odredio meru pritvora.

Ti muškarci su snimilli sebe s oružjem AK-47 i vojnim nožem s oznakama takozvane Islamske države (IS) i zastavom te džihadističke grupe uz islamske pesme i džihadističke uzvike.

Printskrin: ISIS Printskrin: ISIS

Protiv njih je pokrenut sudski postupak zbog veličanja terorizma i naoružavanja, a u njihovom stanu policija je pronašla pet šaržera za borbenu pušku AK-47 i municiju.

- Na nekim snimcima se vide muškarci s maskama i oružjem ispred trga Puerte de Sol na kome Madriđani svake godine masovno dočekuju Novu godinu - rekao je sudski izvor, prenosi regionalna tv N1.

Od 2015. Španija je uhapsila 177 osumnjičenih za veze s islamističkim terorizmom.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA