• 13

Ruski hakeri se osvetili Amerima pred Novu godinu: Upali su im u električni sistem

Šifra otkrivena u sistemu te sjeveroistočne američke države nije poremetila rad sistema, saopštili su zvaničnici SAD i dodali da je šifra poznata pod nazivom "Grizlijeva stepa"

  • 13

Šifra povezana sa ruskim hakerskim napadima otkrivena je u Vermontu, i može ukazati na ranjivost američkog električnog sistema, prenosi AFP.

UHAPŠEN RUS ZBOG HAKERSKIH NAPADA NA AMERIKU: Kada ga je policija privela, usledio je šok

Šifra otkrivena u sistemu te severoistočne američke države nije poremetila rad sistema, saopštili su zvaničnici SAD i dodali da je šifra poznata pod nazivom "Grizlijeva stepa".

O tom otkriću obaveštena je vlada, a to se desilo zahvaljujući pronalasku virusa u laptopu koji nije bio direktno povezan sa električnim sistemom, zbog čega je izolovan.

Kako se navodi, zvaničnici još nisu otkrili zašto su Rusi napali baš taj sistem, ali moguće je da se radi o probi kojom su Rusi hteli da provere koliko mogu da prodru dalje u druge sisteme.

MRAČNO PREDVIĐANJE ZA 2017: Internet će se ISKLJUČITI na 24 sata, nastaće haos u svetu

U decembru 2015. zapadna Ukrajina je ostala bez struje zahvaljujući sajber napadu, za koji su okrivljeni Rusi, a u ovonedeljnom izveštaju američkih vlasti je navedeno da su ruske obaveštajne agencije u prethodne dve godine "gađale" mejlove demokrata virusima što se nastavilo i tokom predsedničkih izbora u novembru.

(Telegraf.rs/vijesti)

Komentari

  • Isko

    Sta je sa tom tehnickom premoci Amerike? Obama se ponasa kao da nema vise sigurnost u rad svojih agencija.

  • Vanja

    Da Bog da se Rusija raspala na najmanje delove.

  • lavica

    Ovi Amerikanci su toliko isprepadani Rusima da uskoro nece moci ni da spavaju...

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima