OBJAVLJENA FOTOGRAFIJA KRVNIKA IZ ISTANBULA: Da li je on izvršio pokolj u noćnom klubu? (FOTO)

Turska policija objavila je fotografije osumnjičenog za napad u klubu Reina

  • 2

Odgovornost za napad u novogodišnjoj noći u klubu Reina u Istanbulu, u kojem je život izgubilo 39 osoba, preuzela je Islamska država. Turske vlasti nedavno su objavile prvu fotografiju napadača

TURSKA I DALJE TRAGA ZA NAPADAČEM: Spekuliše se da je došao iz Uzbekistana ili Kirgistana

Turske vlasti veruju da je napadač iz srednje Azije i kako je po nacionalnosti Uzbekistanac ili Kirgistanac. Informaciju su objavili listovi "Hurijet" i "Karar", pozivajući se na neimenovane bezbednosne izvore.

Policija je način napada povezala sa napadom izvršenim na aerodromu Ataturk prošle godine, koji je odneo velik broj žrtava, i istražuju da li je isti ogranak ISIS-a izvršio oba napada.

Napadač koji je još uvek u begu je najpre na ulazu ubio policajca i čuvara, pa je potom ušao u klub u kom se nalazilo između 500 i 600 osoba.

Skoro dve trećine žrtava su stranci koji su u Istanbulu hteli da dočekaju Novu Godinu. Identifikovanje žrtava još uvek traje i zasad se saznalo za identitet 21 osoba.

Foto: Turkish police Foto: Turkish police

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA