Ovaj anđeo je molio roditelje da je puste za Novu godinu u Istanbul. Prvi put je putovala, i poslednji. Vratili su je u kovčegu (VIDEO)

To je bilo njeno prvo putovanje van Izraela, a povratak kući će joj biti poslednji

  • 20
Foto: Facebook Foto: Facebook

Lijan Naser (18), tinejdžerka iz Izraela, tragično je nastradala u terorističkom napadu u Istanbulu  na svom prvom putovanju van zemlje.

Došao da proslavi rođendan, a umalo glavu da izgubi: Vilijama je u Istanbulu spasio mobilni telefon! (VIDEO)

Ona je molila roditelje da je puste da ode u Istanbul. Njena tri prijatelja su išla u Tursku da proslave Novu godinu, a Lijan je želela da ide sa njima.

Otac  joj je zabranio da putuje, bio je zabrinut jer Istanbul nije siguran grad. Očajna, devojka se obratila tetki, Lajal Masarveh, koja joj je pomogla da otputuje.

- Njen otac se jako protivio odlasku, govorio je da je Istanbul previše opasan i da ne bi trebalo da putuje. Ali Naser je insistirala - rekla je Masarveh za CNN.

Naser je imala velike planove za kraj srednje škole. Želela je da kupi automobil od ušteđevine i da postane zubar. Ali prvo je planirala da proslavi Novu godinu van Izraela. Sa prijateljima je bila u restoranu Reina nekoliko časova pre ponoći i postavila je fotografiju na Snepčet. Sledećeg jutra, nakon napada u kome je poginulo 39 ljudi Naser je nestala.

Tri prijatelja Lijanina su pronađena, dvoje je ranjeno. Naserin otac je uhvatio prvi let za Tursku iz Tel Aviva. Cela porodica se nadala da je možda uspela da pobegne. U kući Naserine tetke bilo je napeto. Otac je slao fotografije nakita koji mu je policija pokazivala. Nije bio siguran da pripadaju njegovoj ćerki, ali kada ih je videla tetka nije više bilo sumnje. Nakit je pripadao Naser koja je poginula u napadu.

- Nikada neću oprostiti sebi. Žalim što nisam bila sa njom. Žalim što ne mogu da joj dam svoju dušu - rekla je njena tetka Masarveh.

Naserino telo biće prebačeno u Tel Aviv u utrak, trećeg dana 2017. godine. Porodica je čeka u suzama.

- Još uvek ne mogu da verujem da se ovo dogodilo - rekla je Masarveh. To je bilo njeno prvo putovanje van Izraela, a povratak kući će joj biti poslednji.

Pogledajte video: 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marina

    3. januar 2017 | 11:19

    Tuga.

  • Sanya Türk

    3. januar 2017 | 13:01

    Ja sam pre tri meseca bila u İstanbulu i ponovo idem uskoro. Ne idem po klubovima ni u Srbiji a kamoli u Turskoj.İstanbul je prelep i ima puno znamenitosti.Uvek uz bracu Turkee!

  • N

    3. januar 2017 | 11:14

    Pokoj joj dusi..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA